Konsertforestilling og utstillingsåpning

To kvinner fra Andøya forteller fra livets kapitler gjennom musikk, historier og tegninger.

Sangeren Synne Meland åpner kunstneren Trude Lind Oftedal sin utstilling med konsertforestillingen “Chapters – musikalske historier om et helt halvt liv”

Livets kapitler kan både synges og tegnes.

Trude forteller historier gjennom sine tegninger. Historier om levd liv. Historier om det livet som er, og historier som blir til mens vi går. Trudes evne til å uttrykke seg med et skråblikk på verden, både i det nære og i de store globale spørsmålene, engasjerer og inspirerer mennesker som møter bildene hennes. Til utstillingen på Kulturfabrikken tar Trude med et knippe arbeider fra de siste 5 årene, fra noen litt ekstreme karikaturer til tegninger med mer dybde.

Med sin konsertforestilling forteller Synne sine historier om frihet og ufrihet, om å søke bekreftelse, om å fylle for store (eller kanskje for trange) sko, og om å finne en vei som kan vandres på bare føtter. Sangene hos et barn, en ungdom, en voksen, illustrerer livets kapitler; noen av dem morsomme, andre melankolske. Kapitlene serveres med viser, musikaler, klassiske verk, country, rock, og noen helt nye låter.

Synnes forestilling og Trudes tegninger “snakker” så godt sammen, og kunstnerne ser virkelig fram til å kunne tilby en helt spesiell kveld på Kulturfabrikken hvor flere kunstneriske uttrykk får møtes.

Hjertelig velkommen!

Dørene åpner kl.18 og konsertforestillingen begynner kl.19.

Mer info om Trude Lind Oftedal
Trude Lind Oftedal er født Trondheim, men har vokst opp på Helgeland. I voksen alder har hun bodd diverse steder i Norge og ellers i Europa, og siden 2003 har hun vært bosatt på Andenes.

Trude er tidligere elev ved Andøy kunstskole og dekormalerskolen, og har jobbet med både dekormaling og tegnekunst i flere år. De siste fem årene har det kun vært fokus på tegningen. Første store separatutstilling hadde hun under festivalen Smeltedigelen i Mo i Rana hvor hun var festivalkunstner i 2015 og gjorde stor suksess. De siste tre årene har det vært flere store separat- og felles kunstutstillinger rundt i Nordland og Troms. I sommer startet hun sitt eget galleri på Andenes: GALLERIET TLO.

Til utstillingen på Kulturfabrikken tar hun med seg et knippe av de siste fem års arbeid som spenner fra karikaturer til tegninger med budskap.

Mer info om Synne Meland
Sangeren Synne Meland er etterhvert blitt et kjent navn på den musikalske himmelen i Vesterålen. Opprinnelig fra Sør-Norge, gjorde hun nordlending av seg da hun kom til Nyksund i 2004. Etter noen år og et TV-program, gikk ferden videre til Andøya hvor hun bor nå.

Synne er klassisk utdannet med en karriere som sanger med stor spennvidde innen ulike sjangre. I konsertforestillingen «Chapters – musikalske kapitler fra et helt halvt liv» forteller Synne personlig, humoristisk og friskt fra sine kapitler: om frihet og ufrihet, om å søke bekreftelse, om å fylle for store (eller kanskje for trange) sko, og om å finne en vei som kan vandres på bare føtter. Sangene hos et barn, en ungdom, en voksen, illustrerer livets kapitler; noen av dem morsomme, andre melankolske. Kapitlene serveres med viser, musikaler, klassiske verk, country, rock, og noen helt nye låter. Synne flørter med både ”Bjørnover” og ”Bremneser”, og lover gjenkjennelse, latter og deilig musikk underveis gjennom 2 akter rundt kafébordene.

Utstillingen blir hengende til 29. august og det er gratis inngang alle andre dager.

Mer info om utstillingen her: Trude Lind Oftedal: Chapters

Arrangør: Synne Meland og Trude Lind Oftedal

 

Share