Siden værmeldinga på søndag er såpass dårlig, har vi dessverre bestemt at vi avlyser turen med Barnas fabrikk 26. august. Heldigvis er det ikke så lenge til neste Barnas fabrikk – det blir lørdag 15. september med tema Sápmi, i samarbeid med Vesterålen og omegn sameforening!

***

På Barnas fabrikk denne gangen tar vi fabrikken med ut i naturen og blir med Barnas turlag ut i naturen for å se etter bær, sopp og andre spiselige vekster! I løpet av turen vil også tidligere biblioteksjef Kirsten Opdan dukke opp og ha en eventyrstund for oss på veien. Det blir historier om ikke bare blåbær, men kanskje noen andre bær og vekster.

Barnas turlag i Vesterålen turlag leder turen og Julia Cortis er med for å vise og fortelle hva ting vi kan høste og spise fra naturen. Julia jobber til daglig som lege på Stokmarknes sykehus, og bor og driver i tillegg Nøisomhed gård sammen med mannen sin. I den lille bygda Haukenes driver de biodynamisk landbruk med villsau, kuer, høner og grønnsaker og poteter. Julia er veldig glad i å gå tur både alene og sammen med barna og har masse kunnskap om hva man kan spise i naturen. Kan hende det er litt tidlig for sopp, men kanskje finner vi noen bær eller andre spiselige vekster?

Ta med: Noe å plukke i. Kurv eller stoffposer (ikke plast) for sopp og bokser for bær
Anbefalt aldersgrense: Barnet bør kunne gå alene hele turen eller må sitt i bæremeis e.l.
Oppmøte: ved Skibua kl.11:00. Turen varer cirka tre timer inkludert små og store pauser

Foto: Nøisomhed gård

Barnas fabrikk er Kulturfabrikkens serie for barn fra 0-100. En gang i måneden forvandles Kulturfabrikken til Barnas fabrikk med aktiviteter for hele familien!

Arrangør: Kulturfabrikken i samarbeid med Barnas turlag – Vesterålen turlag

Share