Vil du lære å bevege deg, vil du lage stor bevegelseskunst – gå til dukketeateret! Dette var det ikoniske rådet dikteren Heinrich von Kleist ga dansere og skuespiller på begynnelsen av 1800-tallet. Nå er sjansen her! Den brasilianske danseren og dukkekunstneren Duda Paiva kommer til Sortland.

Duda har fra sin base i Nederland i over 15 år vært en av Europas ledende figurteaterutøvere, spesielt kjent for sine soloforestillinger, hvor han kombinerer nettopp dans og dukker. Dudas forestillinger er virtuose og estetisk vakre, fulle av lun ironi og også provoserende i sin tematikk. I 2012 laget og turnerte han forestillingen Man Beast i samarbeid med Riksteatret og besøkte de større stedene i Norge til svært god mottagelse. (se video)

I BLIND benytter Duda energisk og direkte interaksjon med publikum, dans, musikk, figurteater og projeksjoner til å bygge et portrett av en kunster og hans arbeid. Handlingen er dels selvbiografisk, dels universell. I hovedrollen møter vi Duda eller hvermannsen som utforsker sine drifter, sitt håp, sin frykt og sine feil. En mann og kunstner som leter etter en meningsfull plass i felleskapet.

BLIND er en co-produksjon med Figurteatret i Nordland (FiN). FiN ligger i Stamsund i Lofoten og er et produksjonssenter for figurteater. FiN tilbyr scenekunstnere ordninger innenfor co-produksjon, forprosjekt og sommerresidens.

 

Concept: Duda Paiva, Nancy Black

Performer: Duda Paiva

Direction: Nancy Black

Multi media / technique team: Hans C Boer, Mark Verhoef, Wilco Alkema

Coproduction: Figurteatret I Nordland NO, Festival Mondial de Théâtre des Marionnettes FR, Black Hole Theatre AUS, Korzo NL, Laswerk/DudaPaiva Company

 

 

 

Share