Hva ville skjedd hvis Knut Hamsun hadde møtt Tom Waits? “Hamsun Waits For Us” er en musikalsk forestilling med Torgeir Steinsland og Ensemble Blå, hvor Hamsun møter Tom Waits i en musikalsk varieté.

Knut Hamsun vokste opp på Hamarøy i Nordland. Tom Waits vokste opp i storbyen Pomona i California en generasjon senere. Mye skiller disse to, men det er kanskje enda mer som knytter dem sammen: Begge trives med hatt på hodet, begge er mer humoristiske enn man kanskje først skulle tro, og ikke minst er begge veldig opptatte av store temaer som er like aktuelle i dag: Det å føle seg fremmed i tilværelsen, å være rotløs og rastløst på leting etter lykken, å ville bort og ut, og å oppleve stor kjærlighet.

Ensemble Blå er en klavertrio som til daglig er distriktsmusikere på Sortland. De spiller mest klassisk musikk, men nå kaster de seg ut i Tom Waits’ musikalske univers sammen med vokalist og gitarist Torgeir Steinsland. Torgeir er selv fra Hamarøy og er stor fan av både Knut Hamsun og Tom Waits. Ensemble Blå består av Maria Eikefet på fiolin, Lisa Isabel Holstad på cello, Sindre Myrbostad på piano og for anledningen er Torgeir Steinsland med på vokal og gitar.

Forestilling anbefales fra 12 år og oppover. Det er gratis inngang for skoleelever.

Arrangør: Sortland kammermusikkserie

Billetter selges unummerert, så du får ikke opp salskart.

Share

Hamsun Waits for Us Foto Jane W Design Sebastian Siggerud