Lofoten og Vesterålen Orkesterforening inviterer til operamatiné i Melbu samfunnshus! Fire stjernesolister fra den norske og europeiske operascenen kommer sammen med den prisbelønte norske dirigenten Halldis Rønning. Halldis Rønning Foto Thomas Kolbein Olsen

I tillegg til vår egen sopran Hege Monica Eskedal, møter publikum den norske operas baryton Ole Jørgen Kristiansen, den portugisiske supertenoren Paulo Ferreira og den internasjonalt kritikerroste mezzosopranen Marianne Beate Kielland. Publikum kan glede seg til øyrikets eget orkester i toppform, og et repertoar fylt opp av de mest berømte ariene fra den internasjonale operascenen.

Halldis Rønning er en svært ettertraktet dirigent. LVO er glad for at hun igjen har sagt ja til å dirigere orkesteret. For knapt ett år siden ledet hun med stor suksess LVO-konserten med Arve Tellefsen som solist.  Allerede som 18-åring fikk hun «Årets talentpris» gitt av pianisten og dirigenten Vladimir Ashkenazy. I 2015 mottok hun Norsk Komponistforenings pris for sitt arbeid med samtidsmusikk.

Hege Monica Eskedal, bosatt på Sortland, er velkjent som en meget dyktig sanger, dirigent og pedagog. Hun har vært medlem av Norsk Solistkor, og har gjort seg bemerket med tolkninger av ny norsk musikk. Hun har vært solist i en rekke store kirkeverk og hatt solokonserter i Bergen, Oslo, Berlin og på Sortland. Hege Monica er også dirigent for damekoret «Kammerpikene».

Mariannne Beate Kielland har etablert seg som en av de fremste sangerene i Skandinavia, og en av de få norske med Grammy-nominasjon. Den allsidige mezzosopranen startet sin internasjonale karriere som ensemblemedlem i Staatsoper Hannover og har siden da arbeidet med ledende orkestre og ensembler rundt i Europa.

Paulo Ferreira er en kritikerrost tenor som har sunget på en rekke operascener rundt i Europa. Han har vunnet prestisjetunge priser i flere land og kombinerer rollen som skuespiller og sanger på en helt spesiell måte. Han har blant annet gjort stor suksess i rollene som Cavaradossi i Tosca, Ismaele i Nabukanesar og José i Carmen.

Ole Jørgen Kristiansen har vært fast solist ved Nasjonaloperaen siden 1994 og sunget en rekke store barytonroller som Papageno i Tryllefløyten, Greven i Figaros bryllup og tittelrollen i Rigoletto. Han har også hatt gjesteopptredener på scener i Europa, Russland og i Kina.

Publikum kan glede seg til en musikalsk formiddag helt uten om det vanlige!

LVO

Billetter selges unummerert, så du får ikke opp salskart.

Arr: Lofoten og Vesterålen Orkesterforening i samarbeid med Nordland Akademi

Share