Sortland jazz- og viseklubb har så mye bra på programmet til høsten at vi ikke klarer å holde oss lengre og slipper en av godbitene allerede nå: 6. september får vi besøk av Ellen Andrea Wang, Hanna Paulsberg og Rohey Taalah i GURLS!

GURLS har hatt et forrykende 2018 så langt. Før de i det hele tatt hadde sluppet sin første plate varmet de opp for a-ha i et utsolgt Oslo Spektrum og ble booket inn til å spille på Spellemannsprisen. I februar kom debutalbumet «Run Boy, Run», som høstet strålende kritikker hos et samlet pressekorps.

Det er godt gjort å stappe så mye ubestridt og dagsaktuelt jazztalent inn i en trio, men det er altså det GURLS er. Eller, stryk talent, disse meritterte folka er langt forbi det stadiet — vi snakker the såkalt finished article for lenge siden. I GURLS finner du tre av landets mest ettertraktede musikere i noe de selv kaller et musikalsk friminutt. Med lekende overskudd, trillende selvtillit og med den unike erfaringen disse tre har, er de sammen både en varsom og trampefunky enhet av boblende og umiddelbar formidling med dybde. Debutplata «Run Boy, Run» er blitt en sjangeroverskridende heksebrygg der gjengen lyrisk leker seg med, og spiller på kjønnsroller og normer, humor og (konfronterende) kvinnelig seksualitet. Forfriskende og skamløst, som det jo selvfølgelig burde være.

I GURLS hører vi Ellen Andrea Wang, kjent fra Pixel, soloprosjekter og samarbeid med blant andre Manu Katché og Marilyn Mazur på bass og vokal. Vi hører Hanna Paulsberg, som startet trioen, på saxofon og sang. Hun gir også ut plater med Hanna Paulsberg Concept og har spilt med Bobo Stenson, Chick Corea og Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz. Til sist hører vi sangeren Rohey Taalah, som med bandet Rohey er i ferd med å gjøre stor suksess på egenhånd. Hun har tatt over etter Emilie Nicolas, som var med på å starte GURLS i sin tid da hun oppfordret Paulsberg til å dele låtene hun skrev om erfaringer fra eget liv med flere.

Bli med og feire slippet av debutplata «Run Boy, Run», produsert av gruppa selv og Kåre Vestrheim i Propeller studio. Her kan du meske deg i knirk og omph fra gammelt treverk, påtoner fra myk treblås og en fri, uredd stemme full av nysgjerrighet.

Om dere vil ha et matbit før eller etter konserten holder NOoK Artfully Crafted Food åpent vegg i vegg med Petroleum (felles inngang). De serverer egen 3 retters-meny til konserten: forrett med reker, hovedretten er indrefilet av okse eller laks. Desserten er crème brûlée. Pris: 450,- Book bord på SMS eller tlf. 980 76 974.

Arrangør: Sortland jazz- og viseklubb i samarbeid med Nordnorsk jazzsenter.

Billetter selges unummerert, så du får ikke opp salskart.

Share