Liker du å skrive? Er du fascinert av ord? Liker du å skrible ned ord og setninger, eller kanskje bruddstykker av sangtekster? Har du gått rundt i Sortland sentrum og sett tekstene på veggene i Blåbyen?

Søndag 14. januar 2018 inviterer Ungdomsfabrikken og Kulturfabrikken til skrivekurs under Ungdomsuka. Kurset ledes av Sortlandsforfatteren Mikkel Bugge. Dagen skal brukes til å jobbe med korte tekster – og  kanskje vil noen av dem til slutt ende opp i på store og små vegger i Kulturfabrikken.

Rundt år 2000 ble det arrangert flere skrivekurs i Vesterålen under ledelse av Lars Saabye Christensen. Resultatet ble flere bokutgivelser, samt poetiske, underfundige tekster på veggene i blåbyen. Også Kulturfabrikken er full av kriker, kroker og korridorer med rom for utsmykning og tekst. Kanskje er det nettopp her din korte tekst skal havne?

Mikkel Bugge (f. 1978) er fra Vesterålen og bor i Oslo.
Han debuterte med novellesamlinga Yttersider i 2007. I 2010 utkom hans første roman Gå under jorda. For denne romanen ble han nominert til P2-lytternes romanpris og Ungdommens kritikerpris, og han ble tildelt Havmannsprisen 2011. Flere av novellene hans er oversatt til andre språk. Mikkel Bugge debuterte som dramatiker i 2010 med forestillinga Velkommen på Hålogaland Teater. Han har også skrevet stykket Drømmebyen som ble spilt på Den Nationale Scene i Bergen i 2012. Bugge ble nominert til Brageprisen for novellesamlingen Tauet i 2014.

Skrivekurset har plass til 10 deltakere

Alder: Primært VGS-alder, 16 – 19 år.
Sted: Nordnorsk avdeling, Kulturfabrikken
Tidspunkt: søndag 6. mai
Kurset er flyttet til starten av mai 2018!
Pris: Gratis

Share