Nordisk folkemusikk møter Bach og Biber. Musikerne i Sortland Kammermusikkserie gleder seg til å få dele sine barokk- og folkemusikkfavoritter med publikum i en salig blanding 23. januar.

På konserten får vi blant annet høre utdrag fra middelalderballaden Draumkvedet, fremført av Sigrid Randers-Pehrson.

Denne visa gjengir en rekke syner og visjoner fra dødsriket som en mann ved navn Olav har opplevd i en transeliknende søvn fra julaften til trettende dag jul. I løpet av disse tretten døgnene har sjelen hans midlertidig forlatt legemet og vandret i drømme fra vår verden og inn i det hinsidige. Her har han oppnådd en innsikt i menneskenes skjebne etter døden, som han forteller om når han våkner den trettende dagen.

Sammen med Draumkvedet får vi presentert Bjarne Sløgedals variasjoner over salmen “Å hvor salig det skal blive” fremført av kantor Mette Dyrnes, som også spiller Bachs mektige Fantasi og fuge i G-moll.

Strykerne Helene Gihle Hilde, Rune Hilde, Karin Nielsen, Leif Egil Barth, Lisa Isabel Holstad og Maria Eikefet gir oss sammen med Mette Dyrnes, Sindre Myrbostad og Odd Helge Hveding kammermusikk i barokk stil av Bach og Biber og nordiske folketoner.

GRATIS inngang for skoleelever.

MEDVIRKENDE
Mette Dyrnes, orgel
Sigrid Randers-Pehrson, sang
Odd Helge Hveding, trombone
Maria Eikefet, fiolin
Rune Hilde, fiolin
Leif Egil Barth, bratsj
Lisa Isabel Holstad, cello
Sindre Myrbostad, piano  

Praktisk info

Varighet: 1 time

Arrangør: Sortland kammermusikkserie

Anbefalinger

Les mer Gratis
Gratis