Nordland teater tar Arto Paasilinnas elleville fortelling Kollektivt selvmord til scenen med Anette Hoff, Nils Ole Oftebro og Jon Sigurd Kristenseni sentrale roller.

Det er midtsommer og – etter nok en konkurs – går direktør Rellonen inn i en låve for å skyte seg. Der finner han offiseren Kemppainen som holder på å feste et rep til en bjelke. Sammen bestemmer de seg for å utsette handlingene, og etter en lang diskusjon samme natt finner de en løsning de er fornøyd med: De vil samle selvmordskandidater fra hele landet til et seminar. 

På seminaret bestemmer så en gruppe seg for kollektivt selvmord, og dermed starter en vanvittig reise i luksusbuss mot «dødsriket».

Kollektivt selvmord er den fjerde av Paasilinnas bøker som ble oversatt til norsk, og den forener alle hans typiske trekk: humoristisk tilnærming til alvorlige temaer og stor innlevelse i høyst vanlige menneskers liv og problemer.  

Av: Arto Paasilinna
Regi og dramatisering: Bjørn Ravn Carlsen
Scenografi og kostyme: Even Børsum
Medvirkende: Anette Hoff, Nils Ole Oftebro, Jon Sigurd Kristensen, Stein Elvestad, Lars August Jørgensen, Dagrunn Anholt og Ida Marie Bakkerud

Praktisk info

Varighet: 1 time 30 minutter

Anbefalinger