Digitale tjenester

Digitale tjenester er en oversikt over de elektroniske tjenestene som Sortland bibliotek tilbyr.

Søk etter bøker/Min side trykk her

 

BookBites Bøker på nett. Kan brukes av alle målgrupper, voksne og barn, og har en rekke funksjoner som støtter opp under den gode leseopplevelsen og motiverer deg til å lese videre. Appen har også integrerte hjelpemidler for ulike lesevansker, for eksempel dysleksi, og et brukervennlig, universelt utformet, engasjerende og svært innbydende design. På denne måten er BookBites en ypperlig plattform for aktiv formidling og digital leserutvikling til lesere i alle aldersgrupper og med ulike forutsetninger.

 

Karanteket: oversikt over digitale bibliotektilbud

 

Bibliofil app

Få lånekort på mobilen.

Bibliofil er en app som er tilgjengelig for nettbrett og mobiltelefoner. 
Ved hjelp av Bibliofil blir det lett å finne fram til bibliotekets tjenester. Man har full tilgang til søk, reservering, lånersider, digitale aviser og tidsskrifter samt eget lånekort.

Appen lastes ned fra Appstore eller Google play

Slik gjør du

  • Start appen og velg fylke (Nordland) og bibliotek (Sortland bibliotek).
  • Trykk på Mitt lånekort.
  • Logg inn med lånenummer/e-postadresse og PIN-kode.
  • Les av strekkoden med en av skannerne på utlånsautomat, og lån som vanlig!

Appen gir tilgang til alle bibliotek som bruker Bibliofil.

Endre hentedato

  • Dersom du er redd for at noe du har reservert må hentes mens du er på ferie el. så kan man trykke på "Bestillingsvalg" under "Bestill" i appen på boken man har lyst å reservere.
  • I Bestillingsvalg setter du datoen for når reservasjonen skal gjelde.
  • Du vil ikke miste plassen i reserveringskøen, men dersom du står først i køen, vil noen andre allikevel kunne låne den før deg, så lenge de gjør det før datoen du angir 

Lesekroken Lesekroken.no, versjon 4.0, er et nytt oppdatert og spennende digitalt online-tilbud med streaming av eventyrlydbøker og ebøker som landets biblioteker kan abonnere på, for å tiltrekke et større publikum og skape engasjement, kulturformidling og leselyst hos alle barn. Tjenesten er gratis i bruk for alle kommunens innbyggere, skoler, barnehager, mottak, PPT tjenester osv.,  dersom det lokale biblioteket har tatt tjenesten i bruk. Dette er et ledd i bibliotekenes økte satsninger på digitale tjenester. Lesekroken.no er derfor tilrettelagt for alle, både minoritetsspråklige / flerkulturelle, tospråklige og etnisk norske. Barnehager, skoler og andre som ønsker tilgang til portalen, må kontakte sitt lokale bibliotek der tjenesten er tilgjengelig for å få tildelt Publikumspassordet.

 

Utvidet tilgang til aviser hos Nasjonalbiblioteket
Biblioteket logger seg inn med Sortland bibliotek lånenr og passord: her
Det autogenereres brukernavn og passord som kan gis til bibliotekets gjester. Varer i 8 timer