Er du mellom 10 og 20 år? Send inn film til Laterna Magica - filmfestival for barn og unge. Tema for årets festival er «Miljøet vårt!». Vi ønsker alle slags filmer til konkurransen: Reklamefilmer, kriminalfilmer, actionfilmer, sørgelige filmer hvor tårene renner i strie strømmer, skumle filmer som får folk til å fryse på ryggen.

At «Miljøet vårt!» er årets hovedtema betyr selvfølgelig ikke at dere bare må lage filmer om søppelhåndtering, strandrydding, truede dyr, fugler og innsekter osv. Det viktigste er at dere synes det er gøy å lage film, og har en klar tanke om hva filmen skal inneholde.

Dersom man leverer inn en film som omhandler årets tema, så blir man med i konkurransen om å vinne i kategorien Beste temafilm «Miljøet vårt!». Hvis dere lager en film om «hvordan få folk til å slutte å kaste søppel ut av vinduet» så konkurrerer dere om Reno-Vest-prisen.

Frist for innlevering av film: Fredag den 25. oktober 2019.

Det deles ut priser i følgende kategorier i filmkonkurransen:
- Klasse I Egenprodusert film 10 – 13 år (for de som går på barneskolen)
- Klasse II Egenprodusert film 14 – 16 år (for de som går på ungdomsskolen)
- Klasse III Egenprodusert film 17 – 20 år (for de som går på videregående skole)
- Juryens spesialpris (for alle aldersgrupper)
- Beste temafilm med tema «Miljøet vårt» (for alle aldersgrupper)
- Reno-Vest-prisen. Pris for beste film som skal få folk til å slutte å kaste søppel ut av vinduet (for alle aldersgrupper)

Lengde på filmen som innleveres: Inntil 7 minutter En liten spillefilm, animasjonsfilm, reklamevideo, musikkvideo eller dokumentarfilm på mellom 30 sek og 7 minutter. Fritt innhold.

Innlevering av film til konkurransen: Du leverer inn film til konkurransen ved å gå inn på www.laternafilm.no og laster opp filmen din her og registrerer inn opplysninger om filmen din. Hvis du ikke får til å laste opp filmen her, kan du levere/sende den på minnepenn/DVD/ til Vesterålen regionråd, Kultursamarbeidet, Postboks 243 (Rådhusgata 11, 2.etg), 8401 Sortland.

For mer informasjon og påmelding: Vesterålen regionråd, tlf 76 11 15 00, e-post: postmottak@vestreg.no, se: www.laternafilm.no

Se også Konkurransefolder 2019.

Foto: Medialinja, Stokmarknes vgs

Laterna Magica er støttet av: Kulturfabrikken, Kultursamarbeidet i Vesterålen, Nordland fylkeskommune, Nordnorsk Filmsenter, Norsk filminstitutt, Reno-Vest og SpareBank1 Nord-Norge (Samfunnsløftet).

Flere Aktuelt

Gavekort - julepresangen som gleder hele året!

Med gavekort kan du gi opplevelser i gave! Med gavekort kan du betale for både konsert-, teater- og kinobillletter, og alt av kinogodterier, mat og drikke i Kulturkaféen. Les mer

Kulturfabrikkens vårprogram

Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland, Lars Monsen, Marthe Valle, Aiming for Enrike, Ingeborg Gillebo, Håvard Stubø, Kevin Kildal, Ola Bremnes, Eldbjørg Raknes og Per Sundnes er bare noen av dem du kan oppleve på Kulturfabrikken i løpet av våren. Les mer

Åpningstider i jula 2019

I forbindelse med jula har Kulturfabrikken siste dag med ordinær åpningstid søndag 22. desember. I romjula holder Sortland kino og Kulturkaféen åpent for filmvisninger og konserter. Biblioteket og Sortland museum har julestengt. Første dag med ordinær åpningstid i 2020 er torsdag 2. januar. Les mer