Er du mellom 10 og 20 år? Send inn film til Laterna Magica - filmfestival for barn og unge. Tema for årets festival er «Miljøet vårt!». Vi ønsker alle slags filmer til konkurransen: Reklamefilmer, kriminalfilmer, actionfilmer, sørgelige filmer hvor tårene renner i strie strømmer, skumle filmer som får folk til å fryse på ryggen.

At «Miljøet vårt!» er årets hovedtema betyr selvfølgelig ikke at dere bare må lage filmer om søppelhåndtering, strandrydding, truede dyr, fugler og innsekter osv. Det viktigste er at dere synes det er gøy å lage film, og har en klar tanke om hva filmen skal inneholde.

Dersom man leverer inn en film som omhandler årets tema, så blir man med i konkurransen om å vinne i kategorien Beste temafilm «Miljøet vårt!». Hvis dere lager en film om «hvordan få folk til å slutte å kaste søppel ut av vinduet» så konkurrerer dere om Reno-Vest-prisen.

Frist for innlevering av film: Fredag den 25. oktober 2019.

Det deles ut priser i følgende kategorier i filmkonkurransen:
- Klasse I Egenprodusert film 10 – 13 år (for de som går på barneskolen)
- Klasse II Egenprodusert film 14 – 16 år (for de som går på ungdomsskolen)
- Klasse III Egenprodusert film 17 – 20 år (for de som går på videregående skole)
- Juryens spesialpris (for alle aldersgrupper)
- Beste temafilm med tema «Miljøet vårt» (for alle aldersgrupper)
- Reno-Vest-prisen. Pris for beste film som skal få folk til å slutte å kaste søppel ut av vinduet (for alle aldersgrupper)

Lengde på filmen som innleveres: Inntil 7 minutter En liten spillefilm, animasjonsfilm, reklamevideo, musikkvideo eller dokumentarfilm på mellom 30 sek og 7 minutter. Fritt innhold.

Innlevering av film til konkurransen: Du leverer inn film til konkurransen ved å gå inn på www.laternafilm.no og laster opp filmen din her og registrerer inn opplysninger om filmen din. Hvis du ikke får til å laste opp filmen her, kan du levere/sende den på minnepenn/DVD/ til Vesterålen regionråd, Kultursamarbeidet, Postboks 243 (Rådhusgata 11, 2.etg), 8401 Sortland.

For mer informasjon og påmelding: Vesterålen regionråd, tlf 76 11 15 00, e-post: postmottak@vestreg.no, se: www.laternafilm.no

Se også Konkurransefolder 2019.

Foto: Medialinja, Stokmarknes vgs

Laterna Magica er støttet av: Kulturfabrikken, Kultursamarbeidet i Vesterålen, Nordland fylkeskommune, Nordnorsk Filmsenter, Norsk filminstitutt, Reno-Vest og SpareBank1 Nord-Norge (Samfunnsløftet).

Praktisk info

Varighet: Innleveringsfrist: 25. oktober

Arrangør: Vesterålen regionråd

Foto: Medialinja Stokmarknes vgs

Anbefalinger

Les mer Gratis
Gratis
Les mer Gratis
Gratis