Per Sundnes, Ingeborg Gillebo, Peter Szilvay på samme scene, er en sjeldenhet. Denne trioen må være det nærmeste vi kommer et drømmelag på en nyttårskonsert, selvsagt med Hærens musikkorps i ryggen. Med Per Sunnes interesse for musikk, mote tull og tøys, Ingeborg Gillebos varme og fyldige mezzosopran og Peter Szilvays energiske direksjon blir det fest!

Program
Ouverture fra Nabucco, Guiseppe Verdi, arr. Steffen Stokland
Il segreto per esser Felici fra Lucrezia Borgia, Gaetano Donizetti, arr. Anton Weiss
O mio Fernando fra La Favorita, Gaetano Donizetti, arr. Steffen Stokland
Ouverture fra En midtsommernatts drøm, Felix Mendelssohn-Bartholdy, arr. Frank Winterbottom
Du sollst der Kaiser meiner Seele sein fra Der Favorit, Robert Stoz, arr. Stig Nordhagen
Nana, Manuel de Falla, arr. Alf Årdal
El sombrero de tres picos, Danza final, Manuel de Falla, arr. Terje Boye Hansen
Meine Lippen, die küssen so heiss fra Giuditta, Franz Lehár, arr. Christian Grønning
Seguedilla og Habanera, Georges Bizet, arr. Bjørn Mellemberg
Ambulatory Suite, George Gerswin, arr. Niclas Rydh
     Satser - Promenade, March of the Swiss Soldiers, Fidgety Feet
Mamma vet best fra To på rømmen, Alan Menken, arr. Niclas Rydh
Champagne Galop, Hans Christian Lumbye, arr. Ignaz Neusser

 

Ingeborg Gillebo
Mezzosopran

Rett fra nyttårsfeiring og mammaperm kommer Gillebo til Nord-Norge for å gjeste Hærens musikkorps nyttårskonserter. I høst gjorde hun sin signaturrolle gjennom de siste 10 årene, Cherubino, på Operaen for siste gang. Til våren blir det rolledebut som Carmen. Etter at hun i 2011 vant Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse fikk Ingeborg en rekke internasjonale oppdrag, blant annet på The Metropoitan, der hun debuterte som, nettopp, Cherubino i 2014. Av det hun har satt mest pris på er å jobbe på Met, i Bayreuth og med Berliner Philharmoniker. I Bayreuth var hun med i Parsifal på samme tid som hun gjorde generalprøver i 6 andre Wagner operaer i løpet av en uke. Opera kan være ekstremsport!

Per Sundnes
Konferansier

Per Sundnes har i over 20 år jobbet i norsk media. Opprinnelig fra Bodø begynte han å jobbe i NRK etter studier. I NRK har han vært innom de fleste avdelinger og gjorde seg for alvor bemerket som MGP general. Han skaffet Norge sin foreløpig siste seier i 2009 da Rybak vant i Moskva . De siste årene har han jobbet med klassisk musikk i NRK klassisk og P2. Han har ledet mange konserter med ulike orkestre og korps. Med en far som spilte trompet i Forsvaret musikkorps er han godt bevandret i hærens repertoar. Det var hverdagskost for unge Sundnes. Hans bror Lars jobbet flere år på Åsegarden så Per har familie i Harstad. Han reiser verden rundt etter musikkopplevelser og årets høydepunkt var å se Lise Davidsen tolke Wagner i Bayreuth. Per har flere ganger jobbet med Ingeborg og Peter og det eneste han garanterer er ‘god stemning’ når han skal turnere Norges vakreste landsdel med Hærens Musikkkorps.

Peter Szilvay
Dirigent

Er en av de mest ettertraktede norske dirigentene, som ofte er å se på opera- og orkesterscener i Europa og Russland. I Norge har han dirigert alle symfoniorkesterne, alle de profesjonelle militærkorpsene, sinfoniettaene i Oslo, Bergen Trondheim og Bodø. I 2011 vant han Norske komponisters artistpris for sitt energiske arbeid med norsk musikk og komponister. Hans repertoar strekker seg fra Beethoven til romantikken, hvor favorittene er Mahler og Bruckner.

Anbefalinger