Opplev stjernecellisten Jakob Koranyi (SE) som solist og leder av Cellolyd-ensemblet!

Den svenske cellisten Jakob Koranyi har etablert seg som en av Europas mest interessante, unge solister. Hans virtuositet, delikate klangbehandling og innovative programmering har bragt ham til konsertscener i Wien, Köln, Hamburg, Paris, Brüssel, Barcelona, Stockholm og Luxembourg, for å nevne noen. Vi er stolte over å kunne presentere ham for publikum i Lofoten og Vesterålen.

Etter vårt besøk i Brasil og Rio International Cello Encounter falt valget i år på sør-amerikansk tema for vår klassiske konsert. Den brasilianske komponisten Heitor Villa-Lobos (1887-1959) var født i Rio de Janeiro og regnes i dag som en av største latinamerikanske komponister noensinne med en produksjon på over 2000 verk. Villa-Lobos var selv cellist og dette gjenspeiles i mange av hans komposisjoner.

Mest kjent er nok verksamlingen Bachianas Brasileiras, hvor No. 1 og 5 er komponert for 8 celli, sistnevnte også med sopransolist. Disse verkene viser tydelig hvordan han kombinerer teknikker fra vestlig kunstmusikk (Bach) med brasiliansk folkemusikk. På konserten får du høre No. 1 i sin helhet og den vakre Aria fra No. 5 med Vesterålens egen sopran Hege Monica Eskedal.

Villa-Lobos lot seg inspirere av Johann Sebastian Bach, og det gjør vi cellister også. Bach har nemlig skrevet det vi ofte kaller “bibelen for cellister”; suitene for solo cello. Jakob Koranyi fremfører i denne konserten Suite No. 3 i C-dur, den lyseste og mest livsbejaende av Bachs cellosuiter.

Når tema er Sør-Amerika kommer vi ikke unna en gigant fra nabolandet Argentina. Astor Piazzollas regnes som verdens fremste tangokomponist, og hans nuevo tango har begeistret publikum over hele verden. Oblivion er en av hans aller mest kjente komposisjoner.

Program:
Heitor Villa-Lobos:
- Bachianas brasileiras No. 1
- Bachianas brasileiras No. 5, Aria

J.S. Bach
- Suite No. 3 i C-dur BWV 1009

Astor Piazzolla:
- Oblivion

Trad.
- Song of the birds
- Värmlandsvisan

Medvirkende: Jakob Koranyi, Hege Monica Eskedal, Synnøve Volden, Liv Opdal, Tove Margrethe Erikstad, Einar Halle, Kristine Solberg, Kaja Fjellberg Pettersen, Lisa Isabel Holstad.

Praktisk info

Varighet: 1 time 15 minutter

Arrangør: Cellolyd

Foto: Anna-Lena Ahlström

Avlyses: Arrangementet er dessverre avlyst. Publikum får refundert billettene sine. Dere som har kjøpt billett vil ha pengene tilbake på den kontoen som var belastet. Grunnet stor pågang av refusjoner hos billettutstederen eBillett vil det i disse tider kunne ta 3-6 uker før penger er tilbake på konto. Obs: "innbeløpet" kan legge seg tett opp til kjøpsdato, noen ganger også foran "utbeløpet".

Anbefalinger