"Det går kort tid mellom ung og lovende – og levende legende." Om dette utsagnet kan brukes på Henning er usikkert, men etter 47 år på veien, og utallige album, turneer, konserter, og selvskrevne sanger, så har han i hvert fall en klar midtbane-rolle på Old-Boys-laget til Norske Sangpoeter.

Mange av sangene, som Evig eies, Sånne som oss, Guttær, Ut å vekke sola, Siste Reis m.fl. har blitt folkeeie blant flere generasjoner, og blir avsunget av mange til bryllup, fest og begravelser. Og i dusjen.

Med nytt album under vesten, reiser Henning & Gutta ut på en omfattende vår og høst-turne i 2025 – og både album og turne har blitt kalt Mens jeg ennå er 66. Etter sangen med samme tittel, som allerede kom ut 13.mai 2024 – på dagen til inntredelsen av dette "sang-omsuste" året. Høstdelen får "ekstraomganger" bak seg i tittelen, da han passerer 67 i mai 25, men konsertene har kommet til pga. stor etterspørsel, og albumet vil hete det samme uansett.

Musikalsk møter vi en artist og et band som våger å gå inn i dybden av både nye og eldre sanger. Gir dem den respekten og energien de fortjener, og lar også det lavmælte og akustiske få en nødvendig plass i konserten. Tekstene må også få lov til å være i fokus for å tydeliggjøre Hennings lille univers, for å glede og gjerne bevege et sittende og lyttende publikum. Men, det blir også plass til rockefot, allsang og frieri. Melankoli og smilefjes med svette panner i skjønn forening. "Uten publikum stopper musikken!"

På scenen:
Henning Kvitnes: Sang og gitar
Jon-Willy Rydningen: Piano og andre tangenter
Finn Tore Tokle: bass og kor
Tor Hauge: Trommer
Eivind Ystrøm Petersen: Gitarer, pedal steel, kor m.m
Håvar Bendiksen el. Mats Raknerud: Gitarer og andre strenger, kor

 

 

 

 

Praktisk info

Varighet: 1 time 30 minutter

Arrangør: Rocksport Booking i samarbeid med Kulturfabrikken

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr