"Det rykket kraftig i kapselen, og en ubehagelig skjelving forplantet seg gjennom romdrakten. Kapselen slingret voldsomt, og tallene på instrumentet kom ut av fokus. Stasjon Solaris, sa jeg. – Stasjon Solaris! Kan dere hjelpe meg? Jeg har følelsen av at jeg mister stabiliteten. Stasjon Solaris! Dette er en fergekapsel – personellferge fra Prometheus under innflyvning. Jeg mister styringen! Hjelp meg! Over.»

Slik begynner forestillingen om Kris Kelvin, en psykolog som får i oppdrag å undersøke den mentale tilstanden til en gruppe forskere ved romstasjonen på planeten Solaris. Når Kris Kelvin ankommer stasjonen, viser det seg at forskerne er døde, alle unntatt én – doktor Snaut. Men de er allikevel ikke er alene på stasjonen. Mystiske «gjester» dukker opp, og i løpet av noen hektiske dager blir Kris Kelvin utsatt for ekstreme prøvelser, der han blir hjemsøkt av sin fortid med sin avdøde kjæreste Harey.

Forestillingen er basert på sci-fi-romanen SOLARIS av den polske forfatteren Stanislaw Lem. Boken er regnet for å være en klassiker innen sci-fi sjangeren, og er blitt filmatisert flere ganger. I vår versjon for teatret er den dramatisert av Anna Bache-Wiig, kjent som en av manusforfatterne bak blant annet TV-serien Frikjent og filmen Utøya 22. juli. For Nordland Teater har hun med sin SOLARIS skapt en intens thriller og et fortettet kammerspill for tre skuespillere. 

Varighet: 2 timer
Av: Stanislaw Lem
Regi: Erlend Samnøen
DRramatisert av: Anna Bache-Wiig
Oversettelse: Hans Braarvig og Olav Ihlen Sopp
Scenografi og kostyme: Olav Myrtvedt
Lyddesigner og komponist: Nils Jacob Langvik
Lysedesigner: Evelina Dembacke
Med: Morten Espeland, Madalena Sousa Helly Hansen og Duc Mai The

Praktisk info

Varighet: 1 time

Anbefalinger