Per Sundnes, Ingeborg Gillebo, Peter Szilvay på samme scene, da blir det fest!

Denne trioen må være det nærmeste vi kommer et drømmelag på en nyttårskonsert. De tre kjenner hverandre godt og gleder seg stort til å stå på samme scene, med Hærens musikkorps i ryggen.

Mezzosopran: Ingeborg Gillebo
Dirigent: Peter Szilvay
Konferansier: Per Sundnes

 

Per Sundnes: 

Per André Sundnes er en norsk programleder tilknyttet NRK. Han bekrives ofte som en trend- og popkulturekspert med særlig interesse for musikk og moter. Han har en bachelorgrad i film og TV fra London Institute (det nåværende University of the Arts London).

 

Ingeborg Gillebo:

Mezzosopran
Den norske mezzosopranen Ingeborg Gillebo har studert ved Norges Musikkhøgskole og Operaakademiet i København. Sommeren 2011 var hun finalist i sangkonkurransen Hans Gabor Belvedere i Wien og kom på andreplass i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. I 2015 ble hun tildelt Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris.

Peter Szilvay

er utdannet bratsjist og dirigent ved Norges musikkhøgskole og en sentral skikkelse i norsk musikkliv.

I 1996 hadde Szilvay sin ilddåp som dirigent med Kringkastingsorkestret, som avslutning på diplomstudiet ved Norges musikkhøgskole. Han var dirigentstipendiat hos Stavanger Symfoniorkester i perioden 1998–2000 og vant den norske dirigentkonkurransen ”Årets dirigent” i 1999. Samme år inviterte Mariss Jansons ham inn som sin assistent.

Szilvay har hentet erfaring fra arbeid med en rekke orkestre, både St. Petersburg-filharmonien, Göteborgs Symfoniker, andre skandinaviske symfoniorkestre og samtlige større norske orkestre. Han har markert seg positivt innenfor samtidsmusikken med flere av våre ledende samtidsmusikkensembler, har gjort flere innspillinger og han har vist seg som en solid støttespiller for en rekke solister Szilvays allsidighet har også gitt rom for flere typer musikkteater og en rekke forskjellige ballettprosjekter for Den Norske Opera.

I 2010 fikk Peter Szilvay hederstittelen «Årets utøver» av Norsk Komponistforening for sin innsats for norsk musikk.

Anbefalinger