test test test

Sortland kino

Sortland kino kan regnes som en av Sortlands eldste kulturinstitusjoner. Allerede i 1918 ble Sortland kommunale kino etablert etter vedtak i Sortland formannskap. Kinoen hadde første visning i Festiviteten i juni dette året. Etter noen år ble driften privatisert, og 17. mai 1959 ble Sortland kommunale kino offisielt åpnet i rådhuset. Dette lokalet ble fredet av Riksantikvaren i 2014.

Første film i Kulturfabrikken ble vist 18. april 2014.

Sortland kino formidler filmopplevelser, og har som målsetting å vise et bredt og allsidig filmprogram for alle deler av befolkningen. Kino er et kulturtilbud som passer til alle kommunens innbyggere, uansett alder, kjønn, utdannelse og bakgrunn.

Kinoen driftes med en bevisst prispolitikk hvor det blant annet tas barnepris for alle som ser barnefilm.

Sortland kino er en del av Kulturfabrikken Sortland KF. Kinosalen, Lanterna, har tipp topp utstyr for å gi deg en skikkelig god kinoopplevelse. Her har vi mulighet til å vise filmer i 3D, filmer som har 4K-oppløsning og ikke minst filmer innspilt med Atmos-lyd. Da vi installerte lydanlegget var vi verdens nordligste kino med Atmos. Vi har også mulighet til å vise film i Møysalen ved behov.

Vi har avtale med Deadline Media når det gjelder visning av kinoreklame.

På kino nå

newsletter-hr
gavekort-hr