Velkommen til en litterær aften med bokbad og konsertforestilling!

Du kan velge å kjøpe billett til bokbad, konsertforestilling, eller begge deler. Ta gjerne middagen samtidig, vi setter ut bord og stoler på flatt gulv i Møysalen.

SERVERING: Pølser fra Bø Gårdsslakteri, hjemmelaget potetmos og syltet rødløk kr 160,- per pers. Forhåndsbestilles ved kjøp i eBillett før mandag 13.09 (der du kjøper konsertbilletter).

Kl. 18.00: BOKBAD - VIGDIS HJORTH I SAMTALE MED MONA SØRENSEN, NORDLAND AKADEMI FOR KUNST OG VITENSKAP
Vigdis Hjorth skriver eksistensielle bøker om menneskers vilkår og livsvalg, og har et skarpt blikk for aktuelle temaer i samtiden. Med Hjulskift (2007), Snakk til meg (2010), Tredve dager i Sandefjord (2011), Leve posthornet! (2012) og Et norsk hus (2014) har hun markert seg sterkt som en uredd politisk forfatter. Det store gjennombruddet kom med Arv og miljø (2016), som ble både kritikerfavoritt og en stor salgssuksess. I 2018 kom Lærerinnens sang, en roman om å bli grundig rokket i sin selvforståelse.

Hennes siste bok Er mor død (2020) fikk svært god mottakelse og ble nominert til Brageprisen og Subjektprisen. Romanen er også nominert til Kritikerprisen og Ungdommens Kritikerpris.

Til bokbadet møter vi Vigdis Hjort i samtale med Mona Sørensen fra Nordland Akademi for kunst og vitenskap.

Kl. 19.00: KONSERTFORESTILLING: BERTOLT BRECHT - EN KYNISK MENNESKEVENN
Hjorth er, sammen med Jørn Simen Øverli, Rth Wilhelmine Meyer og Espen Leite, en av utøverne i konsertforestillingen om Bertolt Brecht. Sammen utgjør de ensemblet Tilbudogetterspørsel.

Bertolt Brecht (1898-1956) ville revolusjonere teateret og verden, han greide det første om ikke det andre, men var og er en inspirator for mennesker som vil bruke kunsten til å kritisere makta: Fra Jens Bjørneboe til Elfriede Jelinek. Han har hatt innflytelse på så ulike diktere som Gunnar Ekelöf, Inger Hagerup, Halldis Moren Vesaas, Georg Johannesen og Jon Fosse.

Vigdis Hjorth forteller om og framfører tekster av Bertolt Brecht, og kommenterer de kjente og ukjente humoristiske og dypt alvorlige Brechtsangene som Jørn Simen Øverli har gjendiktet og synger på norsk, og som Ruth Wilhelmine Meyer synger på tysk.

Praktisk info

Varighet: 2 timer

Servering: Pølser fra Bø Gårdsslakteri, hjemmelaget potetmos og syltet rødløk kr 160,- per pers. Forhåndsbestilles ved kjøp i eBillett før mandag 13.09 (der du kjøper konsertbilletter).

Arrangør: Kulturfabrikken Sortland i samarb. med Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap

Anbefalinger