I den nye boka «Samisk fortid i Lofoten» framlegger Alf Ragnar Nielssen for første gang den samiske historien i Lofoten på en samlet og oversiktlig måte. Forfatteren møter du på boklansering i kinosalen Lanterna i Kulturfabrikken denne torsdagskvelden. Foredraget innledes av Johan Borgos.
SAMISK FORTID I LOFOTEN
I dag oppfattes Lofoten i hovedsak som ikke-samisk. Før 1900 var Lofoten derimot en integrert del av det kystsamiske Norge, et aspekt som i dag er lite kjent og nesten ikke beskrevet i faglitteraturen. Dette er en viktig og ukjent del av nordnorsk og norsk historie, som for første gang presenteres samlet for en større offentlighet.
 
ALF RAGNAR NIELSSEN
Alf Ragnar Nielssen (f. 1951 i Vestvågøy) har vært førstekonservator ved Museum Nord og professor i historie ved Nord universitet. Han har lang erfaring med forskning og undervisning i samisk historie.
 
INNLEDNING VED JOHAN BORGOS
Johan Borgos har forfattet "Samer ved storhavet", om den samiske befolkningen i Vesterålen. Han innleder til kveldens foredrag.
 
BOKSALG I MUSEUMSBUTIKKEN
Bøkene "Samisk fortid i Lofoten" og "Samer ved storhavet" er til salgs i museumsbutikken hos Sortland Museum. Museumsbutikken åpner en time før kveldens program starter. Åpningstider forøvrig er tir-lør kl. 11-15.
 
GRATIS inngang.
Boklanseringen finner sted i kinosalen Lanterna i Kulturfabrikken.
 

Praktisk info

Varighet: 1 time 30 minutter

Arrangør: Sortland Museum og Sortland bibliotek

Smittevern: I Lanterna må publikum sitte med ett ledig sete mellom hver kohort/husstand. Ved inngang vises publikum til fast sitteplass under arrangementet.
Ved inngangen vil det også føres liste over deltakere med navn og telefonnummer. Lista makuleres etter to uker.
Vi gjør oppmerksom på at det er munnbindpåbud ved ankomst og til dere sitter i setet, og når dere forlater huset. Det er selvsagt opp til hver enkelt om du ønsker å beholde munnbindet på under foredraget. Påbudet gjelder ikke for personer under 12 år.

Anbefalinger

Les mer Gratis
Gratis
Les mer Gratis
Gratis
Les mer Gratis
Gratis
newsletter-hr
gavekort-hr