Musikk i Nordland løfter igjen frem unge talenter, og på denne gratis Dagskift-konserten får publikum gleden av å møte Sebastian Dankel, cello og Eirik Haug Stømner, klaver.

Både Sebastian og Eirik har tidligere med fremgang spilt konsert med Musikk i Nordland. På programmet står verk for både cello og klaver, samt også solostykker for instrumentene. 

Sebastian (f.1994) er oppvokst i Haugesund, og begynte å spille cello da han var 9 år. Han har studert ved Norges Musikkhøyskole under Aage Kvalbein og Audun Sandvik som lærere. Sebastian har virket som kammermusiker og orkestermusiker, og har spilt med navn som Henning Kraggerud og Janine Jansen. Sebastian har tidligere vært med i Arktisk Filharmoni sitt mentorprogram og Musikk i Nordlands eget mentorprogram Springbrett. Når Sebastian ikke sitter bak celloen bruker han tiden på å gå tur, spille golf eller gjør tapre forsøk på kjøkkenet. 

Eirik (f. 1993) er en norsk pianist fra Halden. Han avla diplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole i 2018, etter studier med professorene Einar Henning Smebye og Marianna Shirinyan. Stømner har vært solist med blant annet Kringkastingsorkesteret og Det Norske Blåseensemble, og holdt konserter ved festivaler som Festspillene i Bergen og Oslo Kammermusikkfestival. I 2019 mottok han den gjeve Robert Levins pianistpris. Stømner er fra 2018 ansatt som pianolærer og akkompagnatør ved musikklinja på Foss videregående skole i Oslo.

Program:
Edvard Grieg:  
Sonate for cello og klaver, op. 36, A-moll, 2. sats 

Robert Schumann: 
Fantasiestücke, Op. 73

Mark Summer:
Julie-O
 
Jean Sibelius:
Granen, op. 75 nr. 5  

Camille Saint-Saëns:
Svanen, fra Dyrenes Karneval

Praktisk info

Arrangør: Musikk i Nordland

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr