Lørdag 3. oktober er det endelig klart for barnekonsert i jazzklubben igjen, og denne gangen får vi Kenneth Ekornes med 100 små og store rytmeinstrumenter! Det blir masse rytmer og morsomme instrumenter! Klarer du å gjette hvilke land instrumentene kommer fra?

Forestillingen «Ekornes i 100» har blitt sett av tusenvis av begeistrede barn rundt om i Norge gjennom turneer for Rikskonsertene og Den Kulturelle Skolesekken. Pressen har omtalt Kenneth som et fyrverkeri og en trollmann "med eit engasjement som får trommeslageren i Muppet Show til å framstå som beskjeden".

Kenneth Ekornes har mer enn 100 ulike perkusjonsinstrumenter og viser frem mange av de under konserten. Han forteller også historier om instrumentene og landene de kommer fra som for eksempel Brasil, Afrika, Kina og India. Ved hjelp av realtime sampling lages et imponerende filmusikkaktig lydbilde og barna inviteres til å gjette hvilke land musikken og instrumentene kommer fra.

Ekornes er en av landets mest ettertraktede trommeslagere og perkusjonister og har spesialisert seg på brytningen mellom jazz og ulike folkemusikkulturer. Han er fast trommeslager i jazzbandet The Brazz Brothers. De siste 20 årene har han turnert jorden rundt og samarbeidet med artister som Jon Balke (ECM), Mari Boine (Universal), Rosa Passos (Biscoito Fino Brasil) Trio Preto (Brasil), Niladri Kumar (Universal India), Chen Xiaodong (China), New York Voices (USA), Kossa Diomonde (Ivory Coast), Dodo Miranda (Angola), Gimo Mendes (Mozambique), James Morrison (Australia). Han har også spilt på mange barneplater og soundtracks til filmer som ORPS og Jul i Blåfjell.

Dette er det aller beste jeg har opplevd av tilbud fra Rikskonsertene i løpet av mine 38 år i skulen!
- Lærer, Rauland skule i Telemark.

Då han sa det var slutt, var reaksjonen frå salen: NEEEEEIII, spel meir! 
- Skjolden Oppvekstsenter, Sogn og Fjordane

Sjelden har jeg opplevd en musiker som i slik grad nyter det å spille for barn
- Maja Skanding, Ballade.no

Praktisk info

Arrangør: Sotland jazz- og viseklubb

Smittevern: Alle som deltar på arrangementer på Kulturfabrikken må registrere seg med navn og kontaktinfo. "Gjestelista" oppbevares i 10 dager og makuleres deretter. Kulturfabrikken følger ellers smittevernreglene med økt renhold, økt avstand og tilgjengelig håndsprit.

Anbefalinger

Les mer Gratis
Gratis