Peter Wemö leder en konserthyllest til den folkekjære artisten Björn Afzelius - et avtrykk hentet ut av livet til en mann fylt med savn og lengsel etter kjærlighet som skulle vare.

"Elvis fikk meg til å synge, The Beatles til å spille gitar og Bob Dylan til å bry meg om tekstene i musikken", skrev Björn Afzelius i sine biografier. Som en av Sveriges mest populære musikere på 1970- og 1980-tallet, bl.a. sammen med Mikael Wiehe i Hoola Bandoola Band, gjorde Afzelius seg bemerket med samfunnskritiske tekster og stort politisk engasjement.

Tekstene er like aktuelle nå som da, og Wemö formidler dem med en stor porsjon humor og ispedd gode anekdoter som setter nordisk visebølge i perspektiv. Konserten spenner fra det fineste og mest varsomme til det som skaper rom for allsang og en god latter.

I 2019 var det 20 år siden Björn Afzelius måtte gi tapt for kreften, kun 52 år gammel.

Peter Wemö er svensk visesanger, bosatt i Norge på Justøy litt nord for Kristiansand, og med seg har han Stine Solberg Løvdal. 

Stine Solberg Løvdal er en erfaren sanger som er mest kjent som en av pigene i Grunnesund Pigekor. Sammen utgjør de en habil underholderduo med mange strenger å spille på.

 

Praktisk info

Varighet: 1 time

Arrangør: Peter Wemö i samarbeid med Kulturfabrikken

Korona: Ved billettkjøp registrerer du kontaktinfo, slik at vi får gjesteliste for arrangementet.

Anbefalinger