Nylig pensjonerte André har vært ingeniør. Eller var det danser? Uansett så er armbåndsuret borte. Igjen. Sikkert stjålet av – ja hva hette hun – hushjelpen? Og hva gjør hun i leiligheten hans? Han trenger ikke hjelp, men klokka si. For å passe tida. For å passe tilværelsen. Og Anne tror at det er ham det er noe galt med. Hans egen datter! Som plutselig skal flytte til Bergen. Eller skal hun det?

Hva skjer når man sakte men sikkert ikke kjenner igjen sin egen leilighet? Og hva skjer når faren din ikke lenger kan bo alene, mens du selv hadde tenkt å følge kjærligheten og flytte til Bergen…

I «Faren» kan du oppleve demens fra perspektivet til den syke. Den franske dramatikeren Florian Zeller har skrevet et kritikerrost og nesten thriller-lignende stykke om Alzheimer-rammede André og hans datter Anne, som prøver å håndtere livet som henholdsvis syk og pårørende. Forfatterens nennsomme bruk av humor gjør også sitt til at fortellingen treffer en kjent streng i deg, enten du er barn, barnebarn, venn eller livsledsager.

«Strålende: Forestillingen er helstøpt og sterk, og skuespiller Kristian Figenschow gjør en særlig strålende innsats», skrev Nordlys’ anmelder etter premieren i Tromsø og trillet terningkast fem.

I 2014 mottok Florian Zeller Molière-prisen for beste forestilling i Frankrike for FAREN og stykket har gått sin seiersgang både i Paris, London og på Broadway.

Stykket spilles i én akt, uten pause.

Praktisk info

Varighet: 80 min.

Arrangør: Hålogaland Teater

Anbefalinger