Hva slags instrument spilte den første nordnorske trubaduren der han satt i fjæra? Hvordan kan det ha seg at landets første pop-idol kom fra Nord-Norge? Er korps et nødvendig onde?

Det er mange spørsmål som dukker opp når man ser på musikkhistorien med nordnorske briller. Hvordan er forholdet mellom flygel og fesk i landsdelen vår? Kan vi snakke om en landing av torsk og tango, hyse og habanera, sei og sang? Wassmos Dina spilte cello og Banana Airlines sang om ho fra Vadsø. Det var faktisk en sjøsame med sans for samtidsmusikk som drev fram Norges Musikkhøgskole, mens en annen finnmarking ble Forsvarets første musikkinspektør. Hva om Oluf hadde vært komponist? Kanskje Raillkattlia hadde vært Tromsdalens svar på Troldhaugen.

Flygel eller Fisk legger sjarken rett over musikkhistoriens fineste grunner og hiver bruket ut. Vi stiller med et nordnorsk stjernelag av sceneaktører og musikanter! 

" (...) rett og slett en forestilling med musikk fra øverste hylle, og vi vil ikke bli overrasket om for eksempel NRK ville være interessert i å lage tv av dette. (...) underholdning til terningkast seks"!
- VOL.no

FINN ARVES ORKESTER
Finn Arve Sørbøe, Kristine Henriksen, Nils Anders Mortensen, Knut Erik Sundquist, Fred Glesnes, Anders Eriksson, Tor Johan Bøen og Hans Petter Vabog

 

Praktisk info

Varighet: 1 time 30 minutter

Anbefalinger