Godbiter: Lunana - A Yak in the Classroom

Ygyen er en nyutdannet lærer med en haug av drømmer – ikke én av dem involverer undervisning eller klasserom. Som innbitt rockefan planlegger han å flytte til Australia og bli en kjent sanger. Men planene blir satt på vent når han blir sendt for å undervise ved en av verdens mest avsidesliggende skoler.

. Landsbyen Lunana i Himalaya har bare 56 innbyggere, og ligger ved en isbre en ukes gange fra nærmeste vei. Definisjonen på luksus her er saker som elektrisitet, papir, skolebøker og tavle. I filmen møtes moderne sivilisasjon med enkel levestandard og buddhistisk tankegang. Gjennom sin reise blir læreren Ygyen selv en elev, beveget av lokalbefolkningens åndelige styrke i møte med vanskeligheter.

Filmen er både filmet i og satt til en av verdens mest utilgjengelige landsbyer i det bhutanske Himalaya. Alle i landsbyen Lunana bidro til innspillingen, hvor de har spilt seg selv i sine egne omgivelser. Dette er en vakker og sjelden filmopplevelse med utrolig sjarmerende karakterer. Filmen er også en hyllest til verdens viktigste yrke – det å være en lærer. (Omtale: Film fra sør, TIFF)

Aldersgrense: tillatt for alle
Språk: Orignal (Dzongkha) med engelsk tekst
Produksjonsår: 2019, Bhutan

Varighet: 110 minutter

 Regi: Pawo Choyning Dorji

Visningen er en del av Laterna Magica

 

Praktisk info

Varighet: 1 time 50 minutter

Arrangør: Kultursamarbeidet i Vesterålen, Vesterålen filmklubb og Sortland kino