Animasjon: Russiske kortfilmperler

Åtte morsomme, poetiske og overraskende kortfilmer til de minste! Alle filmene er russiskproduserte og bruker ulike animasjonsteknikker. De er alle håndplukket fra internasjonale filmfestivaler

Ugla og stjerna: En ugle bor oppe i skyene og passer på stjernene. En dag faller en av stjernene ned fra himmelen, og rett i hendene på noen nysgjerrige barn.

Den gretne bjørnen: En gretten isbjørn bor alene i en igloo. En dag, får han besøk av fetteren sin, brunbjørnen. Vil du åpne igloen din for noen som vil helt andre ting enn deg?

Ånden i epletreet: En gammel mann har et vakkert epletre i hagen. En dag bestemmer et magisk plantevesen seg for å bosette seg i treet.

Ikke lett å være musketer!: En musketers jobb er aldri ferdig! Det er drager å kjempe mot, prinsesser å redde, og onde hekser som hører på heavy metal må han også hamle opp med.

Hvor mye veier en sky?: En vitenskapsmann måler skyer. En dag, kommer det en sky, som ikke lar seg måle!

Hittegods: Hva skjer med leker som blir glemt igjen på bussen?

En gaupe i byen: En natt tar kjempestore gaupa seg en tur til storbyen. Der er det mye for et kattedyr å leke med, men hva skjer når menneskene ser den?

Elefanten og sykkelen: En elefant finner en sykkel til salgs, og gjør alt han kan for å tjene nok til å kunne kjøpe den.

 

Aldersgrense: tillatt for alle

Språk: ingen tale

Varighet tilsammen: 54 min

Sjanger: Animert, Kortfilm

 

Visningen er en del av Laterna Magica

 

 

Praktisk info

Varighet: 1 time

Arrangør: Kultursamarbeidet i Vesterålen, Vesterålen filmklubb og Sortland kino