Årets sanger er Nord-Norges egen Marianne Beate Kielland. Du kan ikke høre det på dialekten, men hun er litt nordlending med en fartstid på 15 år i Harstad og Lofoten. Nå får vi henne tilbake i Nyttårskonserten sammen med den absolutte nordlendingen Finn Arve Sørbøe og dirigent Christian Eggen.

Marianne Beate Kielland er etablert som en av de fremste konserterende sangere i Europa, og hun er en av få norske sangere som noensinne har blitt nominert til US Grammy. Den allsidige mezzosopranen startet sin internasjonale karriere som ensemblemedlem ved statsoperaen i Hannover. Siden da har hun jobbet jevnlig med ledende orkestre og ensembler med et bredt repertoar helt fra musikk fra det 17. århundre, via klassisisme, romantikk og vår tids musikk.

Hennes første stopp i 2023 er Harstad, Bardufoss og Sortland med Hærens musikkorps.

Finn Arve kjenner vi godt både fra Påtryneteatret og Sørbøe og Figenshow, hvor latterdøren har stått på vidt gap hos publikum. Han har en lang karriere som skuespiller, blant annet i Arthur Arntsens Den Fordømte Nordlændingen og flere produksjoner ved Hålogaland og Nordland Teater. Vi har også lært han å kjenne i Barne-TV seriene Ugler i mosen, Helt Patent og Planetpaturuljen. Når vi vet at han også er en eminent regissør og tekstforfatter er programlederrollen for Nyttårskonserten i gode hender.

Christian Eggen er en uvanlig musiker i norsk musikkmiljø. Hans kunstneriske begavelse brer seg over en rekke fagfelt og representerer en bredde som gjør ham til en ener. Det vanligste i vår tid er spesialisering som komponist, dirigent eller utøver, men Eggen har maktet å hevde seg på høyeste nivå innen alle disse yrkesgruppene. Han er en etterspurt dirigent for samtidsmusikk verden over og er ofte gjest ved de store nordiske symfoniorkestrene. Hærens musikkorps har hatt gleden av å samarbeide med han ved flere anledninger, sist med forestillingen Men solen kommer i hvert fall tilbake. Nå er han, etter to års koronakansellering, endelig klar for Nyttårskonsert i nord.

Praktisk info

Varighet: 1 time 30 minutter

Arrangør: Hærens musikkorps

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr