I den stemningsfulle 50-tallskinoen i Sortland rådhus får du høre PEER NICs nyeste låter fra albumet Higlands/Lowlands som slippes i september 2019!

Musikken til Peer Nic er forankret i en klassisk sanger- og låtskrivertradisjon hvor artister som Townes Van Zandt, Richard Thompson og Bob Dylan er ledestjerner.

Tross sin unge alder har Peer Nic imponerende fartstid som musiker og debuterte med eget materiale så tidlig som i 2004. 29-åringen mottok nylig Johan Moe’s ærespris for sin innsats for rockemiljøet i Vesterålen. I tillegg til et utall konserter i Norge, kan sangeren vise til to Island-turnéer, konserter i Belgia, Polen og Argentina.

I 2008 gjorde Peer seg bemerket for utgivelsen «Scenes From Magnolia Street» med bandet Peer & The Mooondogs. EP-en ble ikke et gjennombrudd, men høstet gode kritikker fra blant andre Knut Borge i radioprogrammet Bluesasylet på NRK og Groove.no «Peer Nic er i mine ører en svært talentfull låtsnekrer, og jeg er overbevist om at Norge kommer til å høre mye fra ham i årene som kommer» - Groove.no

Veien videre mot den store debutplaten viste seg å bli lang og vanskelig. Vendepunktet kom i 2016 under Sommerfesten på Giske, en konsert som markerte startskuddet for samarbeidet med den prisbelønnede produsenten Rune Berg (The Margarets, Number Seven Deli). Sortlendingen er til høsten aktuell med debutplaten Highlands/Lowands med hva som må kunne ansees som et norsk stjernelag. På platen bidrar medlemmer fra Bigbang, Pogo Pops og Madrugada. Platen har også fått symfonisk pålegg fra Lise Voldsdal (Oslo Strings) og det Makedonske Radio og Symfoniorkester.

For å promotere platen legger Peer ut på Solo-turné i mai. Det er duket for en intim konsertopplevelse på Sortland der det melodiske og lyriske bæres frem av glitrende gitararrangement.

Praktisk info

Varighet: 1 time

Arrangør: Peer Nic

Foto: Ove Aalo

Anbefalinger