Det samiske bandet Ánnásuolo har gjort seg bemerket med sine låter som blander jazz og pop med joik og elektronisk musikk.

Ánnásuolos frontfigur Marianne Pentha er blant annet kjent fra Beat For Beat og The Voice på TV. Som korist har hun stått på scener sammen med en rekke av landets ledende artister. Nå står hun endelig fremst selv. Gåsehudfaktoren er stor når Pentha synger på samisk. Publikum blir ført fra viddas rolige og kalde stemninger til varme groover og beats. 

Våren 2019 er Ánnásuolo ute med sin andre plate på Ponca Jazz Records. På sitt kritikerroste debutalbum fra 2017 spiller Ánnásuolo musikk til tekster av den samiske dikteren Nils-Aslak Valkeapää. Det er bandleder John-Kåre Hansen som har komponert musikken. Hansens varme jazzgitartone blandes inn i det elektroakustiske lydlandskapet til Ánnásuolo.

Ánnásuolos debutplate fikk anmelderne til å skrive ord som: Nydelig nyskapende, hypnotiserende, stemningsfullt, utsøkt og en deiligere musikalsk nyskapning skal man lete lenge etter. Dagsavisen toppet det hele med ”Ei av vårens finaste utgjevingar.” 

Nå er Ánnásuolo klar for Sortland Jazzklubb og lover ny, groovy, samisk musikk. 

I bandet spiller Marianne Pentha (vokal), John-Kåre Hansen (gitar og joik), Eirik Fjelde (keyboards), Jakop Janssønn (trommer og elektronikk) og Svein Schultz (bass). Lydtekniker er Håkon Elias Pettersen.

Praktisk info

Varighet: 1 time

Arrangør: Sortland jazz- og viseklubb

Anbefalinger