Saksofonist Cecilie Grundt og pianist Vigleik Storaas møtte hverandre i Trondheim i 2015, og har siden samarbeidet i flere band, fremfor alt i kvartetten til Grundt. Nå har de to musikerne funnet sammen i en duo, og i oktober gir de ut sitt første album.

Cecilie Grundt & Vigleik Storaas inviterer oss inn i et usedvanlig melodisk og vakkert univers med et intimt og tett duospill. Med en dyp forståelse av materialet, så vel som en gjensidig respekt for hverandre, går denne duoen rett til hjertet av den store amerikanske sangboka. Samspillet mellom dem er noen ganger sentimentalt, harmonisk og vakkert, andre ganger sprudlende og virtuost. De er lyttende, holder tilbake og går aldri i veien for hverandre. Likevel er de til tider intrikat og alltid smakfullt samhandlende. I kveld vil du få høre tidløs og lyrisk kammerjazz av sjelden kvalitet.

Cecilie Grundt – saksofon, Vigleik Storaas – piano

 

Vigleik Storaas er en av Norges fremste pianister med et imponerende produktivt kunstnerskap. Siden 80-tallet har han spilt og turnert internasjonalt og gitt ut flere plater i eget navn. Hans to første plater Bilder og Andre Bilder mottok Spellemannprisen i -96 og -98 med Vigleik Storaas Trio. Han ble nominert til Årets Jazzmusiker i 1996, og mottok Gammlengprisen i 2002. Hans nyeste plate er soloinnspillingen Inner Rhymes (2020). Storaas har samarbeidet med blant annet Karin Krog, Knut Riisnæs, Trondheim Jazzorkester og internasjonale storheter som Chet Baker, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Warne Marsh og John Scofield.

Cecilie Grundt er en norsk saksofonist og komponist, nylig utdannet fra Jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Hun har turnert internasjonalt med egne band, og har gitt ut to plater i eget navn, Contemporary Old School (2019) og Order and Chaos (2020). Konserthøydepunkter fra hennes karriere omfatter Cecilie Grundt Quintet + Nils-Olav Johansen i 2019, Trondheim Jazzorkester & Come Shine på The Big Challenge Festival 2019, Cecilie Grundt Quintet på BMW Welt Jazz Awards 2020 i Munchen, og Alternatilla All-Woman Jazz Band på Alternatilla International Jazz Festival 2021 på Mallorca.

Praktisk info

Varighet: 1 time 15 minutter

Servering: Bistro Panorama

Arrangør: Sortland jazz- og viseklubb

** Konserten er på Bistro Panorama, Scandic Sortland

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr