Maktkamp, hevn, krig og blod - høsten blir brutal på Nordland Teater. Romerne har slått goterne etter en brutal 10 år-lang krig. Men hjemme i Roma er riket i kaos. Keiseren er død, og hans to sønner vil begge ha makten. De danner fraksjoner og starter væpnede sammenstøt i gatene. Det kan gå mot en borgerkrig.

Den store hærføreren, Titus Andronicus, kommer tilbake til Roma. Som skikken forlanger, ofrer han goterdronningens eldste sønn til de romerske gudene. Hun sverger hevn.

Det romerske folket tilbyr Titus keiserkronen, men han avslår. Når goterdronningen senere kommer i maktposisjon, gjennom ekteskap med den nye keiseren, er det duket for et av verdenslitteraturens blodigste hevndramaer.

Shakespeares mest dødelige hevntragedie

Titus Andronicus var en av Shakespeares største suksesser i hans samtid, og har et karaktergalleri med lidenskapelige, krevende og fascinerende roller. Samtidig stiller stykket spørsmål om hva det er å være menneskelig – både i krig og i fred. Hvordan kan man skape et godt samfunn tuftet på mange år med voldshandlinger? Nordland Teater lar Titus Andronicus være en kommentar til dehumaniseringen vi ser også i vår tids krigføring.

Premiere november 2023, med påfølgende Nordlandsturné.

Hvis du tror du er modig nok til å møte denne makabre thrilleren, kan du begynne å glede deg, og bestille Titus-billetter allerede i dag.

Vi advarer mot sterke scener! Aldersgrense 15 år.

Varighet: 1 time og 50 min uten pause
Forsnakk: Det er forsnakk på Titus Andronicus kl. 18:00.

Medvirkende:
Av: William Shakespeare
Oversatt av: Ragnar Olsen
Regi: Birgitte Strid og Terje Skonseng Naudeer
Scenografi og kostymedesign: Nora Furuholmen
Lyddesigner: Kjetil Schjander Luhr
Lysdesign: Johan Haugen og Vegar Nordheim Andreassen
Maskør: Hege Ramstad
Skuespillere:  Rune Storsæther Løding, Piotr Misztela, Inga Ibsdotter Lilleaas, Julie Sofie Reite, Stein Elvestad, Kristoffer Hjulstad, Sindre Bergfall, Roger Opdal Paulsen, Sondre Krogtoft Larsen og Mats Gukild.

 

Praktisk info

Varighet: 2 timer uten pause

Arrangør: Nordland teater

Forsnakk: Det er forsnakk på Titus Andronicus kl. 18:00.

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr