Klar for en Wienerklassiker og en fransk romantiker? I juni kan du få nyte toner fra Joseph Haydn og Gabriel Fauré med Musikk i Nordland. Skaff deg billetter og gled deg til en magisk forsommeropplevelse!

Dette står på menyen:
Joseph Haydn: Strykekvartett i A-dur op. 20 nr. 6
Gabriel Fauré: Klaverkvintett nr. 2 i c-moll op. 115
  
Haydn og Fauré 
Det er ikke mange komponister som kommer i nærheten av Joseph Haydn når det gjelder antall komponerte verk og kunstnerisk kvalitet. Haydn regnes som strykekvartettens far og tilhøre den wienerklassiske skolen. Gjennom sin levetid rakk han å oppleve romantikkens spede begynnelse med sin student Ludwig van Beethovens første symfonier.
 
Som ung studerte Faurè orgel, middelalder- og renessansemusikk i Paris. Dette skapte grunnlaget for hans videre utvikling som komponist. Han ble den fremste representanten for fransk romantikk, og hans viktigste bidrag til musikklitteraturen var sanger med klaver og kammermusikk.
 
Klaverkvintett nr. 2 i c-moll ble komponert årene 1919-1921 og urfremført i Société nationale de musique i Paris 1921. Kritikere beskrev verket som et «mesterverk av en fremragende poet, med storslått ro».
 
«For meg er kunst, og spesielt musikk, til for å heve oss så langt som mulig over hverdagen».
- Gabriel Faurè 

Medvirkende:  
Tor Johan Bøen - fiolin
Gustav Rørmark - fiolin  
Lars Bryngelsson - bratsj  
Sebastian Dankel - cello
Sergej Osadchuk – klaver

 

Praktisk info

Arrangør: Musikk i Nordland i samarb. med Kulturfabrikken

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr