Sortland Jazz- og Viseklubb har fått beskjed om at konserten dessverre avlyses. Alle billetter er refundert. Se følgende beskjed nedenfor:

På bakgrunn i den stigende smittetrenden i samfunnet, restriksjoner og uforutsigbare situasjonen vi er i, har vi dessverre måttet ta den vanskelige avgjørelsen med å avlyse premieren til Nordnorsk Jazzensemble «Vippepunktet» i Vadsø 31.1. og på Sortland 2.2.

Vi håper å kunne komme tilbake til disse stedene ved et senere tidspunkt. Konsertene i Tromsø 1.2 og Bodø 3.2 planlegges foreløpig som normalt. I tillegg jobbes det med alternative løsninger for å kunne vise publikum denne produksjonen i løpet av den nærmeste tiden. 

***
Det er en stor begivenhet for jazzen i Nord-Norge når vi nå kan lansere Nordnorsk Jazzensemble! Her samles noen av Nord-Norges fremste musikere innen jazz og improvisert musikk i et stort, profesjonelt ensemble. Premieren skjer med et nyskrevet verk av Jakop Janssønn med tekster av Pål Moddi Knutsen.

Nordnorsk Jazzensemble er en stor og etterlengtet satsing. Med denne nyetableringen får endelig Nord-Norge et stort fast profesjonelt ensemble innenfor jazz og improvisasjonsmusikk i landsdelen.

Premieren skjer i Vadsø 31. januar, med påfølgende turné til Nordlysfestivalen, Sortland og som åpningskonsert på Bodø Jazz Open.

Nordnorsk Jazzensemble har varierende besetning og skal engasjere ulike musikere og komponister fra prosjekt til prosjekt. Målet er å skape attraktive og nytenkende produksjoner – en slags profesjonell musikalsk lekegrind for landsdelens fremst utøvere og komponister med utgangspunkt i jazzen. Ensemblet skal gi rom for møter mellom ulike tradisjoner og formater. Særpreget fra jazzen skal være til stede, men også med rom for folkemusikk, samisk musikk og andre sjangre og uttrykk.

Ensemblets første produksjon har fått navnet «Vippepunktet». Komponist og kunstnerisk leder for den aller første utgaven av Nordnorsk Jazzensemble er Jakop Hauan Janssønn, som er en av landsdelens mest aktive og kreative musikere og komponister. Tekstforfatter og vokalist er Pål Moddi Knutsen.

Tittelen «Vippepunktet» henspiller på det som skjer når noe lite vipper balansen av et system og provoserer frem en stor forandring. Livet i Arktis tar plass midt i en dramatisk, gåtefull og følelsesladd scene av voldsomme klimatiske, miljømessige, politiske og økonomiske endringer. Ved å bruke «Vippepunktet» som utgangspunkt for verket, ønsker Janssønn å fokusere på vår landsdel og sette et nytt lys på de mange utfordringer vi kan møte når vi nærmer oss et vippepunkt.

Ensemblet består på dette prosjektet av følgende musikere: Moddi – vokal, Daniel Herskedal – tuba, Atle Nymo – altsax, Ragnhild Furebotten – fele, Martin Högberg – gitar, Eirik Fjelde – tangenter, Dag Okstad – bass, Jakop Janssønn – trommer/perk og MiNensemblet fra Musikk i Nordland. Torbjørn Thrane Sandnes står for lys/visuals og Thor-Ivar Lund er lydtekniker.

Nordnorsk Jazzensemble drives av Nordnorsk Jazzsenter, i nært samarbeid med Musikk i Nordland (MiN) og andre kulturaktører i landsdelen.  Prosjektet er støttet av Kulturrådet.

Praktisk info

Varighet: 1 time 30 minutter

Arrangør: Sortland jazz- og viseklubb

Foto: Knut Aaserud

Avlysning: Alle billetter er refundert. Alle kjøp var gjort på nett/innlogget på eBillett og billettene ble refundert automatisk til det bankkortet eller gavekortet som ble brukt ved kjøp. Gavekort får automatisk forlenget utløpsdato med ett år etter refunderingsdato, og innehaveren får e-post fra eBillett med informasjon om kortet. Merk at inn-beløp kan legge seg tett opptil, noen ganger også før, ut-beløp i kontooversikt.

Anbefalinger