Forestillingen om den eldre mannen André som utvikler alzheimer, og som etter hvert opplever at virkeligheten blir mer og mer uvirkelig, berørte en nerve hos mange da den ble spilt for fulle hus i Tromsø i 2018. Nå kommer Hålogaland Teater til Vesterålen med det kritikerroste stykket FAREN, skrevet av den franske forfatteren Florian Zeller.

 «Strålende: Forestillingen er helstøpt og sterk, og skuespiller Kristian Figenschow gjør en særlig strålende innsats», skrev Nordlys’ anmelder etter premieren i Tromsø og trillet terningkast fem.

Fortellinger om eldre mennesker som mister grepet på grunn av Alzheimer finnes det mange av. Men å høre historien fortalt fra den gamles eget perspektiv, er nytt. I stykket FAREN ser vi ting med Andrés forvirrede øyne, der forventningene stadig snus opp-ned slik at verken han eller vi er sikre på om virkeligheten er virkeligtil slutt. Vi møter også datteren Anne som må balansere livet sitt mellom kjærligheten til sin far og kravene til sitt eget liv og forholdet til sin Robert.

Dette er beretningen om kjærlighetens grusomhet og om tålmodighetsgrenser, som stadig blir utfordret når foreldrerollen blir snudd på hodet. Forfatterens nennsomme bruk av humor gjør også sitt til at fortellingen treffer en kjent streng i deg, enten du er barn, barnebarn, venn eller livsledsager.

I 2014 mottok Florian Zeller Molière-prisen for beste forestilling i Frankrike for FAREN og stykket har gått sin seiersgang både i Paris, London og på Broadway.

Praktisk info

Varighet: 2 timer

Arrangør: Hålogaland Teater

Anbefalinger