Etter en lang corona-nedstengning kan endelig musikklinja ved Sortland videregående skole sammen med Sortland strykeorkester og Sortland menighetsråd sette opp Johan Sebastian Bach sitt Juleoratorium. Opprinnelig skulle det blitt framført i desember 2020, men ble utsatt på grunn av pandemien.

Juleoratoriet er en populær favoritt blant mange. Dette mesterverket forteller historien om Jesu fødsel, gjennom utdrag fra Lukas´ og Matheus´ evangelier, samt arier og korsatser som belyser fortellingen på en briljant måte.Besetningen er kor, orkester og 4 solister. Verket er storslagent og består opprinnelig av 6 deler. Den vanlige praksisen, som også følges ved denne oppsetningen, er at de 3 første delene, eller kantatene, blir framført. Etter Bachs død ble verket glemt, i likhet med det meste han hadde komponert. Originalnotene til Juleoratoriet var havnet i Berlin, der det på nytt ble fremført i 1857, altså over 120 år etter det ble til. Senere har Juleoratoriet vært en av høytidens musikalske favoritter over hele verden, og har blitt et av de mest framførte korverkene i historien.

Koret som i første rekke består av elever ved musikklinja, blir som ved tidligere anledninger forsterket av flere voksne korister fra Vesterålen. Med seg har de solistene Frøydis F. Kopperud på alt, Martin Julsrud Thornquist på tenor og Edvard Sandbakken bass. Som sopransolist medvirker vår egen Hege Monica Eskedal. Hun har også vært ansvarlig for innøvingen av musikken med koret.

Dirigent for det hele er Marit Bodsberg. Hun har jobbet med flere av Norges fremste kor og ensembler, blant annet Det norske solistkor, Vocal Art, Oslo kammerkor og Musikkhøgskolens kammerkor.

Dette er en stor begivenhet og et kjempeløft for det lokale musikklivet på Sortland. Musikklinja har i samarbeid med Sortland strykeorkester framført dette praktfulle verket 4 ganger tidligere, sist gang i 2008.

 

Praktisk info

Varighet: 2 timer

Arrangør: Musikklinja, Sortland strykeorkester og Sortland menighetsråd

Det er to konserter, kl. 17.00 og k. 20.00. Her finner du informasjon om konsert kl. 17.00.

Anbefalinger

Les mer Utsolgt
Utsolgt