Korps!, altså. I skolekorpset blir den gryende gleden ved å spille musikk ofte født. Her møter man venner for livet og mange får et livslangt løp med sitt blåse- eller slagverksinstrument. Kanskje går turen videre til Gardemusikken før en høyere musikkutdanning tar til. De aller fleste musikere i Forsvarets musikk har startet i sitt lokale skolekorps.

Før koronaen inviterte Hærens musikkorps med seg lokale skolekorps til felles konsert i sitt lokalmiljø. Det er en glede å fortelle at NÅ blir det KORPS!-konsert igjen. 

I Vesterålen er det naturlig å invitere med oss Sortland juniorkorps og deres samarbeidspartner Stokmarknes skolekorps i år. Siden Stokmarknes startet opp igjen i 2016 har disse to korpsene samarbeidet godt, gjentatte ganger. Deres dirigenter er Hovard Wøhni og Stine Sivertsen. 

Sammen inviterer vi til storslått konsert i Kulturfabrikken. Korpsene spiller hver sin avdeling, før de entrer scenen sammen og fremfører to fellesnummer. Det blir pause mellom settene.

Årets dirigent, Bjørn Bogetvedt, er tidligere musiker fra Forsvarets musikk og avrundet sin karriere i Forsvaret som dirigent for Hans Majestets Kongens Gardes musikkorps i fjor. Nå er han hos oss og skal dirigere Hærens musikkorps og fellesnummer.

 

Bilde av Stokmarkens skolekorps

Stokmarknes Skolekorps
Stokmarknes skolekorps ble stiftet i 1976. I 2016 startet korpset opp igjen etter 8 år i dvale. Korpset startet da med 17 musikanter og teller i dag 40 musikanter, inkl aspiranter. Stokmarknes skolekorps vant NNM, skolekorps 2021, og 2022 sammen med Leknes skole og ungdomskorps. Dirigent er Stine Sivertsen.

Bilde av Sortland juniorkorps

Sortland Juniorkorps
Sortland juniorkorps ble stiftet i 1951, som et rekrutterings korpsfor voksenkorpset, en guttemusikk. Gjennom årene har det blitt et korps for både gutter og jenter. Korpset er hovedsakelig for musikanter i alderen 9-18 år. Korpset har værti Italia, England og diverse stevner rundt om i Norge. Nyttårskonserten og tusenfrydstevnet er høydepunkter, samt konsert med Ska Patrol under Sortland Jazzfestival.

 

 

Praktisk info

Varighet: 1 time 15 minutter

Arrangør: Hærens musikkorps

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr