Juleturneen «Ringe inn» går i 2024 inn i sitt tredje år – og da kan vi kalle det ordentlig tradisjon. «Ringe inn» er tittelen på julealbumet Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes gav ut sammen i 2021, inspirert av kirkeklokkene som ringer inn til jul, og et ønske om at alle skal være velkommen inn et sted når verden er på det mørkeste og lyseste på samme tid.

Lars Bremnes og Maria Haukaas Mittet reiser avgårde til landets kulturhus med sin faste gjeng av noen av landets beste musikere for å skape julestemning fra nord til sør. De har med både egenskrevne låter og velkjente sanger du blant annet kan lytte til på «Ringe inn» der du strømmer musikk.

Julens trylleglitter faller årlig på det hellige så vel som det kommersielle, på festen så vel som ensomheten, på barnets forventninger, som de voksnes skuffelser. Gjennom sangene i konserten møter man karakterer som spenner fra servitøren på julebordet, via dompapen som ikke liker julenek til Jesus-barnet i et parkeringshus.  Vise-legendene Terje Nilsen og Jan Arvid Johansen fra nord er også representert. Og i tråd med tittelen på platen fremføres en lys og sølvklingende versjon av klassikeren «Kimer I klokker».

Stein Austrud er musikalsk leder for konserten og var også med å produsere Lars og Marias vakre julealbum med samme navn. En multimusiker som utover å være pianist, er kjent for å inkludere andre sjeldne instrumenter for å skape et unikt lydbilde. Stein gir også ut musikk under eget navn, jobber tett med andre artister/band som Mari Boine, Ole Edvard Antonsen med flere. Han har satt preg på julekonserter i 30 år, deriblant den tidligere suksessen «Hanne & tre tenorer».

Hugo Risdal, som her spiller gitar og andre streng instrumenter, er født og oppvokst i Agders dype skoger, og har gjort seg markert som utøvende gitarist de siste 15 åra. Han har jobbet med ulike norske og internasjonale artister, og er stadig å se spillende på ulike store TV produksjoner der musikken står i fokus. 

Konserten arrangeres av Heartbeat AS og Skyskraper Artist som i stolt samarbeid gleder oss til at dette skal på veien.

 

Praktisk info

Varighet: 1 time 30 minutter

Arrangør: Heartbeat AS og Skyskraper Artist

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr