Frode Fjellheim kommer med nytt stjernelag til Sortland, og et prosjekt som er helt unikt til Sortland Jazzfestival!

Konsertene på Sortland Jazzfestival vil bli presentert av et stjernelag av musikere Frode Fjellheims har satt sammen. Repertoaret vil inneholde deler fra utgivelsene Aejlies Gaaltije og Biejjien Vuelie - Solkvad i tillegg til nytt stoff.

Medvirkende:
Ulla Pirttijärvi, joik
Adrian Angelico, sopran og joik
Viktor Wilhelmsen, gitar og joik
Mattis Kleppen, bass
Jakop Janssønn, trommer/perkusjon

Ulla og Adrian gjorde fantastiske solistprestasjoner på forestillingen Solen, min far. Jorda min mor på Den norske Opera nylig (Vist på NRK her: https://tv.nrk.no/serie/hovedscenen-tv/2022/MKMU62010522/avspiller). Noe av musikken herfra (av Frode Fjellheim) vil også inngå i konsertene på Sortland.

Ulla har forøvrig markert seg som en av de største samiske artistene gjennom en lang karriere og er involvert i en rekke prosjekter - blant annet sammen med sin datter Hildá i duoen Solju.

Ulla og Frode har også samarbeidet i en årrekke og Frode har produsert to av Ullas album.

Adrian er en etterspurt sanger som i tillegg til å gjøre store opera-roller rundt i verden nå har begynt å utforske sin samiske bakgrunn og skaper et fantastisk uttrykk gjennom å kombinere elementer fra opera og joik.

Viktor Willhelmsen er en fantastisk gitarist som også utforsker bruk av joik. Han har samarbeidet med Frode tidligere, men dette er første gangen i et litt større prosjekt.

Mattis Kleppen er etter hvert en egen institusjon innen bruken av tradisjonsmusikk i nye sammenhenger, og på nye instrumenter. Hans overføring av slåttespill på fele til bassgitar har gitt han et helt særegent uttrykk på sitt instrument. Han har også samarbeidet med Frode i Transjoik i in periode.

Jakop Janssønn har gjennom samarbeid med ulike samiske artister utviklet en helt unik forståelse for tradisjonen, og bidratt til å videreutvikle denne på sin måte.

Musikken er på konsertene vil i hovedsak være komponert og arrangert av Frode Fjellheim som selv bidrar med sin unike vokal/joik samt sin særegne måte å traktere keyboard på.

Mer om Frode og hans prosjekter her: https://vuelie.no

Konserten er i samarbeid med Sortland menighet.

Praktisk info

Varighet: 1 time 15 minutter

Arrangør: Sortland Jazzfestival

Foto: Ukjent/Eivind Stuevold/Patricia Varela

Anbefalinger