En ny norsk supergruppe har sett dagens lys! Etter ett par suksessfulle og utsolgte spillejobber på norske festivaler i 2018 bestemte mesterbassisten Arild Andersen seg for å fortsette å jobbe med dette bandet, parallelt med sin bejublede trio. Arild Andersen Group har nå spilt mange konserter sammen, både i Norge og i utlandet.

Arild Andersen Group kaller han bandet, der han har valgt noen av sine absolutte favorittmusikere fra den yngre generasjonen:

Marius Neset, sopran- og tenorsax. Han har gjort en kometkarriere både som saksofonist og komponist, med verk for store ensembler som London Sinfonietta, Bergens Philharmonic og KORK. Hans unike spillestil kan raskt gå fra tett og rytmisk kompleks til mykt og inderlig vakkert.

Helge Lien, piano. Hans delikate pianospilling, som finner inspirasjon i Bill Evans lyrikk, Keith Jarretts oppfinnsomhet og Brad Mehldaus subtile uttrykk, har skaffet ham internasjonal anerkjennelse. Han deltok nylig i EST Symphony-prosjektet og har gitt ut ti album med sin egen trio.

Håkon Mjåset Johansen - trommer, er kjent for sitt samarbeide med Trondheim Jazzorkester og Ensemble Denada, men også med Bugge Wesseltoft, Nils-Petter Molvær, Motif. Han har også utgitt en CD hvor hans kvartett har Chick Corea som gjest.

Arild Andersen selv, bassisten med den varme tonen, kan virkelig kalles en legende. Stilig, allsidig og med et stort navn internasjonalt. Allerede i 1967 begynte han å spille med Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen. De påfølgende årene spilte han med Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell og mange mange andre. På 1980-tallet startet han det legendariske bandet Masqualero med Jon Balke, Nils-Petter Molvær, Jon Christensen og Tore Brunborg. De siste årene inkluderer samarbeid med blant andre Pat Metheny, Joshua Redman, Makoto Ozone og Marcin Wasilewski. Han har gitt ut 22 plater i eget navn på ECM. Hele diskografien er et stykke jazzhistorie. Men fremfor alt er han fast forankret i samtiden, og hans store spill og kreativitet er kombinert med en utsøkt teknikk. Han komponerer også fantastisk musikk, og det meste av repertoaret i Arild Andersen-gruppen består av Arilds låter.

Mer info på www.arildandersen.com

Sitat fra konsertanmeldelser
”Det er ganske utrolig at en kvartett med fire individualister, fire musikere på øverste toppnivå, klarer å spille så vanvittig samstemt, som om de var en eneste felles musikalsk organisme…. Dessuten hadde vi sjefen for kvartetten, Arild Andersen, som virkelig ga sitt publikum noen magiske opplevelser på bassen, der han sto bøyd over instrumentet med et bredt smil og skuldrene litt oppheist av ren skjær begeistring.”
- Live Sætre, Dagningen (fra Dølajazz)

 ”Makelause Andersen (...) Det kan skuldast alderen, men underteikna slit med å hugsa ein betre opningskonsert. Snakk om å setja standarden!”
- Nils Kvamsdal, Avisa Hordaland (fra Vossajazz)

”Andersen, med den største, feiteste og varmeste tonen i bassen, har vært en mester til å finne unge, spennende musikere å jobbe med og bli utfordra av. Slik er det også i dette bandet, men vulkanen Håkon Mjåset Johansen på trommer, lyrikeren i superklasse Helge Lien på piano og en av verdens beste og mest uttrykksfulle saksofonister anno 2020, Marius Neset, er jo både relativt unge, men alle godt etablerte også langt utenfor Harald og Sonjas grenser.”
- Tor Hammerø (fra Molde 2020)

Foto: Helge Lien

Praktisk info

Varighet: 1 time 30 minutter

Arrangør: Sortland jazz- og viseklubb

Foto: Helge Lien

Dobbel konsert: Billett for begge konsertene, Sindre Myrbostad + Arild Andersen Group: kr 400,-

UNG KULTUR:
Et samarbeid mellom Sortland jazz- og viseklubb, Sortland kammermusikkserie, Ensemble Blå og Kulturfabrikken som gir gratis inngang for ungdom 13-19 år.

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr