Galleri Ariblå

Galleri Ariblå er Kulturfabrikkens visningsarena for visuell kunst og ligger vegg i vegg med Sortland museum og Kulturkaféen.

Galleriet fikk i 2015 navnet Ariblå.

Ordet ariblå er gammelt, og viser til når man ror på havet og befinner seg så langt fra land at man ikke lenger ser å mee. En sannsynlig betydning av ordet er «ute i horisonten», og i tidligere tider var det et lite vågestykke å dra så langt som «atti ariblå». Slik kan også kunstopplevelsen fortone seg: Man vet ikke helt hva som befinner seg der ute, de vante holdepunktene forsvinner og mot kreves for å begi seg utpå.

Galleri Ariblå ble offisielt åpnet i april 2014 med utstillingen “AVTRYKK" i regi av Sortland kunstforening og Se kunst i Nord-Norge.

Galleri Ariblå skal bidra til å sette Vesterålen på kartet som en region som satser på visuell kunst. Målsettingen er å ha skiftende utstillinger hele året på Kulturfabrikken.

 

UTSTILLINGER 

Et programråd behandler innkomne søknader om utstillinger i nært samarbeid med Sortland kunstforening. Utleie av galleriet på Kunstnerhuset inngår også i vurderingen av behandlingen.  

Sortland kunstforening arrangerer 3-5 utstillinger per år i galleriet Ariblå, i tillegg leies lokalet ut til kunstnere som selv står som arrangør. Galleriet benyttes også til utstilling av arbeid av kunstelever ved Sortland kulturskole og utstillinger i regi av Den kulturelle skolesekken.

 

KUNSTPLAN

Sortland kunstforening og Kulturfabrikken Sortland KF skal sammen utarbeide en kunstplan for Galleri Ariblå planen skal omfatte:

  • Kunstnerisk profil
  • Ansvarsfordeling
  • Kriterier i forhold til bruk av galleriet
  • Finansiering

 

 

Kommende arrangementer

Les mer Gratis
Gratis
newsletter-hr
gavekort-hr