Nyttig informasjon om besøk, lån og annet for alle som jobber i barnehage.

Alle barnehagene i Sortland kommune benytter seg av biblioteket. Ingenting er bedre og vi er utrolig stolt over at vi kan skilte med å kjenne alle barna i Sortland kommune! Vi ønsker å være en arena som sprer leseglede og introduserer barna for bøkenes magiske verden. Tidlig språk- og lesetrening for barnehager er både viktig og morsomt.
Ta kontakt med oss god tid i forveien for å bestille tid for besøk og lesestund til bibliotek@kulturfabrikkensortland.no
Ønsker du ny bokkasse, fyll ut skjema her og vi tar kontakt med dere for bokbytte.

Tilbudene vi har rettet mot barn er:

BOKTRAS

Sortland bibliotek ble i 2006 med i prøveprosjektet BOKTRAS hvor bøker ble lånt ut bøker i et barnehagebibliotek, bokbytte ble levert av barnebibliotekar med eventyrstund på kjøpet. Bøkene i barnehagebiblioteket kunne videre lånes ut til barna, som kunne ta med seg bøkene hjem. Et tilbud som har fungert så godt at det fortsatt er i bruk, ikke bare av et knippe barnehager, som i starten. Men i alle 14 barnehager som sokner til Sortland kommune. Det ble gitt ut en bok etter endt prosjekt, som kan leses her.

Besøk på biblioteket

Barnehager er alltid velkomne til biblioteket innenfor bibliotekets åpningstider. Vi har et godt utvalg av billedbøker, temabøker og faktabøker. I tillegg har vi lagt til rette for de som ønsker å tegne eller trenger en matpause.

Lesestund

Alle barn mellom tre og seks år er hjertelig velkommen til hyggelig lesestund. Vi ønsker å dele gode leseopplevelser. Vi leser fra bøkene som vi liker aller best nå, og tar kanskje en sang. 

Lånekort og lånetid

Alle barnehager og eventuelt de ulike avdelingene i barnehagen kan få eget lånekort. Det er viktig at vi får informasjon om korrekt kontaktperson og e-post adresse.

Barnehager har automatisk åtte ukers lånetid på bøker og lydbøker.

Boktips 

Har dere et tema dere skal jobbe med i barnehagen, ta kontakt med en av våre bibliotekarer for tips på gode bøker som kan brukes.

Forberedelser

For at barna skal få best mulig utbytte av ett besøk på biblioteket, er det fint dersom de er forberedt på hva de møter når de kommer til oss. Ta gjerne en prat på forhånd i barnehagen om at på biblioteket har de mange bøker som dere kan se i, og eventuelt låne med til barnehagen. Forklar barna at bøker ikke er et leketøy og følg dette opp når dere kommer til oss. Det er ikke nødvendig å ta av sko, men vi har en godt tilrettelagt garderobe med plass til å henge av yttertøy og sette fra seg sekker o.l. hvis man går igjennom barnebiblioteket til branntrappen som fører opp til 2. etasje. Barnevogner må ikke plasseres i rømningsveier, ta dem gjerne med inn og parker dem i bibliotekets foaje i 1. etasje, så er de lett tilgjengelig for dere under besøket.

Vi gleder oss til å se dere på biblioteket. Velkommen!

newsletter-hr
gavekort-hr