Tjenester - informasjon

Oversikt over digitale tjenester som er tilgjengelig på biblioteket eller på nett.

Pris kopiering: Kopier: 3 kr,- pr A-4 side svart/hvit, 10 kr,- pr A-4 side farge.

2 gjeste PC er tilgjengelig i Voksenavdelingen.

WiFi er gratis: Sk gjest, Passord: Sortland2015

Søk etter bøker/Min side trykk her

 

PressReader

Med appen PressReader kan du lese aviser og blader fra mer enn 100 land på nettbrett, mobil og fra din egen datamaskin, for eksempel Aftenposten, Wall Street Journal og Variety.

Tilgang til PressReader i biblioteket
Logg deg på bibliotekets trådløse nettverk. Gå til pressreader.com i nettleser eller bruk PressReader-appen.

Etter at du har åpnet appen på bibliotekets nettverk, kan du fortsette å bruke den hjemmefra i 7 dager. Når tilgangen går ut, må du tilbake på bibliotekets nettverk eller et annet sted som gir tilgang til PressReader.

Dersom du ønsker å benytte deg av å bokmerke artikler, lagre mm kan du opprette en personlig konto.

Flipp

Brukes som mobil/nettbrett-appen Flipp (Flipp Norge i Appstore/Google Play)eller via nettleser på adressen https://blader.flipp.no
90+ ukeblader på norsk, svensk og dansk
Bla i utgavene som de er trykt, eller i artikkelvisning der skriftstørrelse kan endres
Søkefunksjon og mulighet til utskrift. Nyttig for kryssord, f.eks.

Brukerregistrering
Publikum registrerer seg med mobilnummer og selvvalgt passord. Dette skjer ved første gangs innlogging i det første bildet i appen/nettsida. Man skal altså ikke registrere seg i tradisjonell forstand.

 

BookBites Bøker på nett. Kan brukes av alle målgrupper, voksne og barn, og har en rekke funksjoner som støtter opp under den gode leseopplevelsen og motiverer deg til å lese videre. Appen har også integrerte hjelpemidler for ulike lesevansker, for eksempel dysleksi, og et brukervennlig, universelt utformet, engasjerende og svært innbydende design. På denne måten er BookBites en ypperlig plattform for aktiv formidling og digital leserutvikling til lesere i alle aldersgrupper og med ulike forutsetninger.

 

Karanteket: oversikt over digitale bibliotektilbud

 

Lesekroken  er et  digitalt online-tilbud med streaming av eventyrlydbøker og ebøker som landets biblioteker kan abonnere på, for å tiltrekke et større publikum og skape engasjement, kulturformidling og leselyst hos alle barn. Tjenesten er gratis i bruk for alle kommunens innbyggere, skoler, barnehager, mottak, PPT tjenester osv. Dette er et ledd i bibliotekenes  satsninger på digitale tjenester. Lesekroken.no er derfor tilrettelagt for alle, både minoritetsspråklige / flerkulturelle, tospråklige og etnisk norske. Barnehager, skoler og andre som ønsker tilgang til portalen, må kontakte sitt lokale bibliotek der tjenesten er tilgjengelig for å få tildelt Publikumspassordet.

 

Utvidet tilgang til aviser hos Nasjonalbiblioteket
Biblioteket logger seg inn med Sortland bibliotek lånenr og passord: her
Det autogenereres brukernavn og passord som kan gis til bibliotekets gjester. Varer i 8 timer

Kommende arrangementer

Les mer Gratis
Gratis
Les mer Gratis
Gratis
Les mer Gratis
Gratis
newsletter-hr
gavekort-hr